onsdag 15 maj 2019

Brevvännerna

Brevvännerna av Eli Åhman Owetz är en riktig pärla. Utgiven av Harper Collins Nordic. Det är första gången jag läser något av Eli, men definitivt inte den sista. Det gick inte att lägga boken ifrån sig. Så bra från början till slut. Ska ni läsa en riktigt mysig bok, ska ni verkligen läsa Brevvännerna.  Det är verkligen en gripande och fin bok om en kärlekshistoria mitt i livet. Man känner verkligen med huvudpersonen Malin, i hennes sorg, över att inte känna sig älskad. Brevvännerna är en underbar och tankeväckande bok.
Boken handlar om Malin som bor på en gård med sin man. De har precis gjort sej av med sina kor och samlivet med sin man har dött ut. Han lever för sitt jobb i skogen och ger inte Malin en kram ens. Malin är en person som gör mycket för andra. I ren desperation skriver hon ner sina tankar på en lapp. Hon råkar glömma lappen i en bok hon lånat på bokbussen. En man som heter Erik, som precis har gått igenom en skilsmässa, hittar den och bestämmer sig för att besvara hennes lapp. Malin och Erik börjar skriva brev till varandra. Malin vill inte de ska tala om vem de är. Men långsamt spirar kärleken mellan dem. Malin vill inte skiljas, men hon vill inte leva utan kärlek heller. Hon har fått ett jobb i en inredningsbutik, som hon trivs med och är lycklig över att kunna göra något mer än att bara vara hemma. Så får Malin en mobil telefon av Erik, han vill verkligen att Malin och han ska vara tillsammans. De börjar prata och av en händelse kommer Erik på vem Malin är. Så småningom om börjar de träffas i smyg. Malin har bestämt sig för att tala om för sin man att hon vill skiljas. Men då hon kommer hem, talar hennes man om att hennes ena dotter vill ta över gården och skaffa köttdjur. Dottern och Malin ska hjälpas åt med djuren, men Malin känner att hon inte vill förlora sitt jobb och sin kärlek till Erik. Nu känner hon sej fast som i ett fängelse.
Ja hur går det för Malin och Erik. Får dom varandra? Ja det får du ta reda på själv. Rekommenderar att ni läser den. 
Ha det fint!
Kram Nina

8 kommentarer:

 1. verkar mysigt, tänk så många brevvänner jag hade, flera decennier, inte ens träffat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt när brevskrivandet försvinner 😕

   Radera
 2. En vacker historia. Boken är en smyckeskrin.

  Admiration to your beautiful world.

  I wish You all the best.
  Greeting and hug.

  From Japan, ruma ❃

  SvaraRadera
 3. A very nice book!
  Heave a nice weekend, Nina!

  SvaraRadera
 4. Happy weekend ...love Ria 💕

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you Ria 😀 The same tog you. Hugs Nina

   Radera

Signes äppelträd

"Signes äppelträd" är skriven av Daniel Karlsson och illustrationerna är gjorda av Katarina Vintrafors. Daniel Karlsson är känd ...