söndag 12 maj 2019

TopTen-listan

Jag har läst "Topten-listan av Frida Gråsjö. utgiven av SAGA Egmont som E-bok. Den här boken tyckte jag var helt underbar. Jag önskar att jag hade den som fysisk bok. Jag älskade omslaget och skulle gärna tänka mig att ta fram den ur bokhyllan för att läsa den igen. Den här boken får mej att må "feel good". Jag kan verkligen rekommendera den från mitt hjärta. Den fångade mig från början till slut. Huvudpersonen är underbar och hennes liv får verkligen en ny vändning, som jag gillar och boken får ett riktigt lyckligt slut. Boken är också skriven med en stor portion humor. Boken innehåller allt en bra bok ska göra tycker jag.
Boken handlar om Sara, som bara väntar på att sambon Markus ska fria. Men lagom till jul bestämmer han sig för att det är slut. Han har ingen förklaring, utan det blir en stor chock för Sara, som deppar ihop. Efter en kväll när Sara druckit alldeles för mycket, tar hon bussen hem. På bussen kommer det in en tjej som sätter sig mitt emot. Då bussen kränger till välter tjejens väska och innehållet åker ut. Tjejen plockar ihop sina saker, men glömmar sin kalender på sätet. Sara tar med sig kalendern hem. När hon dagen efter vill ta reda på vems kalendern tillhör, trillar det ut en lapp med en lista. Det är tjejens top ten lista för mål hon ska nå under året. Sara blir bjuden på söndags middag till sina föräldrar. De är oroliga för Sara och vill att hon ska sätta upp lite mål för sig själv. Om hon lyckas med att nå sina mål ska hon få en bil. Hon får fram listan med tjejens mål och visar listan för mamman. Mål nr tio råkar vara att dejta Daniel, vem nu det kan vara? Man får nu följa Sara under året som följer. Hon använder sig av tjejens lista och når det ena målet efter det andra. Hon får nya vänner på köpet och har riktigt trevligt. Ett av målen är också att hon ska skaffa sig ett nytt jobb och av en slump får hon anställning på ett bok kaf'e. Där trivs hon mycket bättre och kommer med nya ide'er. Snart har bok kafe'et blivit ett populärt ställe, med många besökare. Sara stöter då och då på en man som hon inte tycker är så trevlig.
Ja under året som singel händer det en hel del fina saker i Saras liv och hon blir mer självsäker och gladare. Den stora frågan är om hon kommer att dejta Daniel. Vem är han? Ja läs boken själva, det kommer ni inte att ångra.
Ha en fin dag 
Kram Nina

5 kommentarer:

Allt du aldrig hann säga

"Allt det du aldrig hann säga" av Anicia S Eriksson. Utgiven av Ebes förlag. Boken är baserad på verkliga händelser. Jag har även...