lördag 4 maj 2019

Det kommer aldrig mer vara du

Jag har läst första delen i Anne-lie Högbergs bok serie om Agnes. Utgiven av Litet förlag. Jag tycker så synd om huvudpersonen, som under ett midsommar firande tillsammans med sina vänner, får reda på att sin man och sin väninna älskar varandra. Hennes man Oskar vill skiljas. Hela hennes tillvaro vänds upp och ner. Det är en lång väg tillbaka, till att få må bra och trivas med sitt liv igen. Man kan nog inte föreställa sig smärtan, när den man älskar och har varit tillsammans med, helt plötsligt vill lämna en. Man får följa med Agnes när hon tänker tillbaka hur de träffades och deras liv tillsammans. Jag tyckte om den här boken fast den var så sorglig. Jag blir lite arg också på hennes man och hennes väninna. Det finns nog inget större svek. Men boken var bra, den visar att man kan finna kärleken på nytt.
Boken handlar om Agnes och Oskar. Oskar vill att de ska fira midsommar med de bästa vännerna Lisa och Tom. Motvilligt går hon med på det. På natten berättar Oskar att han älskar Lisa. Då Oskar vill skiljas bestämmer man att Agnes ska flytta till egen lägenhet. Hon är också tvungen att byta jobb, då hon har dagbarn hemma. Hennes föräldrar bjuder henne och barnen på semester och där träffar hon Tobias och hans barn. De umgås lite, men när resan tar slut tappar de kontakten. Väl hemma i vardagen igen så känner hon sig ensam när hon inte har barnen. Då umgås hon med familj och vänner. Det är jobbigt att träffa Oskar och Lisa. En dag på jobbet dyker Tobias upp igen. Han ska jobba på gården jämte dagis. Under vintern börjar Agnes och Tobias att umgås. Sedan börjar de träffas med barnen. Långsamt börjar Agnes trivas med tillvaron och ser ljusare på framtiden.
Jag finner denna fina roman väl läsvärd!
Ha en fin dag 
Kram Nina


11 kommentarer:

  1. Toppen med bra boktips!
    Önskar dig en finfin lördag...
    Kram Titti

    SvaraRadera
  2. Jeg er virkelig så dårlig til at læse bøger.
    Tror det er fordi jeg aldrig føler jeg har tid.
    Tager mig tid til blogs og instagram. Men ikke bøger......
    Kommer ellers fra en familie som læser vældig meget.
    Måske der kan laves om på det.......

    Klem
    Charlotte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker det är skönt och avkopplande att läsa böcker så skulle inte vilja vara utan dem. Kram Nina

      Radera
  3. Dearest Nina,
    It is good that we have writers that actually put into words what no doubt thousands of people on planet earth live through!
    Life is at times bitter sweet and love can become so deceiving and it takes time to heal from being abandoned or cheated on. But there always remains the other, true love!
    Happy May and sending you hugs,
    Mariette

    SvaraRadera
  4. Bra med boktips! Jag älskar att läsa.../Lilla gummann

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så bra tack 😊 jag älskar också att läsa 😊 Nina

      Radera

Fjärilar i magen

"Fjärilar i magen" av Ida Fryklund , utgiven av Saga Egmont förlag . Vi får följa Oskar som har tagit över sina föräldrars restaur...