lördag 25 maj 2019

Väck mej när det är över

Väck mej när det är över, är fortsättningen om  Agnes. Första delen heter-Det kommer
aldrig mer vara du. Författare är Anne-Lie Högberg. Utgiven av Lind&co. Man får följa Agnes genom en svår tid, genom en hemsk sjukdom. Man känner verkligen med Agnes i ångesten och sorgen. Författaren beskriver hur utlämnad man känner sig när man är svårt sjuk. Hur det känns att få beskedet. Att man blir rädd för att inte överleva. Hur man kan känna sej och må under behandlingen. Hur jobbigt det är att dela med sej av beskedet till sin familj.
Jag tycker det är bra att det finns en så här välskriven bok om ett svårt ämne, då det är många som drabbas av denna hemska sjukdom. Hon tar också med glädjen när man blir frisk igen. Agnes är arg på sin syster på grund av ett ryckte hon hört. Systern orkar inte med att Agnes har ställt ultimatum och berätta sanningen om en abort hon gjorde för en tid sedan. Hon håller sig undan. Agnes har svårt för sin styvdotter Olivia som hon tycker förstör och mobbar hennes dotter Moa.  En dag känner Agnes en knöl i bröstet. Hon går själv till läkar besöket för att kolla vad det är. Hon får besked efter undersökningen att hon måste komma tillbaka och ha med en anhörig. Väl där får hon reda på att hon har cancer. Agnes relation till familjen är stark, men trots det så har hon svårt att dela sin ångest med familjen. När hon väl talar om för sin familj att hon är sjuk och måste opereras, är familjen där som stöd. Svårast är det att berätta för sambon Tobias som själv mist sin fru på grund av cancer. Sedan följer en jobbig tid med strålbehandling och cellgifter.
Jag tycker det är en fin bok som tar upp så mycket starka känslor. 
Ha en fin dag
Kram Nina
Här har jag skrivit om första delen -Det kommer aldrig mera vara du.

4 kommentarer:

  1. så kan man känna ibland, ha en fin dag

    SvaraRadera
  2. came to thank you for visiting my blog and for leaving a comment. It was also a nice response :-)
    I see you write book reviews and that is nice to read :-)

    Hugs

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you😃 yes I Love to Read a Good Book hugs

      Radera

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...