fredag 17 maj 2019

Mona-Li och Tröttbacillen

Jag och barnen har läst Mona-Li och Tröttbacillen av Anna Säfström och illustrationer av Emma Svalander. Boken är skriven för barn från 3-9 år. Den är väl anpassad för små barn och författaren har stor insikt i det hon vill förmedla. Vi tyckte om de fina bilderna med klara och vackra färger. Det är en fin bok om hur det är att ha en förälder som är sjuk. Mamman måste vila för hon inte orkar. Min tanke är att det blir fler och fler som drabbas av denna tröttbacill. Många människor orkar inte leva upp till samhällets krav. Varför tvingas människor till dessa omänskliga krav? Det gör folk sjuka och samhället förstår inte. Jag träffar många människor i min omgivning som är trötta. Det är en hemsk utveckling. Men boken ger ändå tillförsikt om att det kan bli bra igen. Man måste bara få ta det lugnt och vila ett tag. Man måste också få göra roliga saker som man tycker om. Kanske läsa en fin bok, som Mona-Li och Tröttbacillen för sina barn. Boken är tankeväckande och läsvärd. Man måste få mer förståelse för de som blir drabbad av tröttbacillen. Boken handlar om Mona-Li och hennes familj. Mona-Lis mamma måste vila för hon är så trött. Hon och hennes lille bror måste leka tyst. Mona-Li vill vara med sin mamma och undrar när tröttbacillen försvinner. När mamman inte orkar får de vara med pappa istället. När inte de vuxna orkar eller har tid ringer Mona-Li sin farmor. Det gör ont inuti när inte Mona-Li får ta hem kompisar. När mamman vilat klart läser hon saga tills Mona-Li somnar.
När man har små barn borde man få ta saker i sin takt och bara få vara med sina barn. Hur ska de må när de blir vuxna annars? Barn behöver en mamma och pappa som orkar och inte är upptagna med annat. De behöver få leka och ha roligt med sina föräldrar. Hoppas fler vill läsa denna tankeväckande sagobok. Den säger så mycket.
Ha en fin helg 
Kram Nina

7 kommentarer:

  1. Dearest Nina,
    Reading to small children and learning them how to read is one of the most important things we can pass on!
    Hugs and happy weekend!
    Mariette

    SvaraRadera
  2. Hi Nina!!!.. Many thx for your comment.
    Nice Blog.. Cheers

    SvaraRadera
  3. Children's books are very important ...
    Helps shape the personality character! :)
    Have a nice weekend!
    Hugs!

    SvaraRadera

MeloDrama Queens-Vad kan gå fel?

"MeloDrama Queens-Vad kan gå fel?" av Nanne Grönvall om MeloDrama Queens, utgiven av Lava förlag . I den här boken får vi följa ...