fredag 3 maj 2019

Marionetten

Jag har läst Marionetten av Louise Björnlund. Jag har läst den som E-bok. Marionetten är en riktigt bra kriminal roman. Den bjöd på spänning från första sidan, till den sista. Jag hade gärna sett Marionetten som film. Så spännande! Gillar man kriminal romaner, så ska man absolut läsa Marionetten. Rekommenderas! Boken handling utspelar sig i skärgårdsmiljö.
Kina blir kallad till en mordplats, för att ta hand om damen som ringde och anmälde mordet, Astridh. Man kan inte identifiera den döde, då han är bränd, men man tror att det är en ung pojke på 15-18 år. Kina hittar en mobil på mordplatsen. Kina är van vid polisarbete, då hennes pappa var polis innan han pensionerades. Man har ett möte på polisstationen. Då får de ett kuvert med bilder som förövaren tagit på den döda pojken. Man funderar också på några olika personer, som kan tänkas vara förövare. Många som bor i området har fått hotfulla brev och Kina funderar på några av orden som står på breven. Alla som fått brev har velat köpa Astridhs gård, Hogelbygården. När hon googlar så förstår hon att de underliga orden betyder kvicksilver. Kommer någon bli förgiftad? Kinas vän Johanna vill träffas och de bestämmer sig för att äta lunch följande dag. Kina är tycker inte om Johannas man Carl, då hon misstänker att Johanna blir misshandlad av honom. Astridh berättar för Kina om sin destruktiva dotter, som man tror har omkommit i en brand som hon själv anlade. Hon har också en son som hon inte har kontakt med. En av poliserna vill att Kina ska försöka få tag på en tröja som tillhör Astridh.  Förhören man håller ger inte så mycket, men man finner en likhet med ett mord som skett på ett lastfartyg. Kina och Johanna ska delta i en segelbåtstävlingen Ornö runt. De kommer på tredje plats. Efter tävlingen har man en middag och Kina blir bestört när hon ser Johanna komma haltande. När Kina frågar vad som hänt, skyller hon på att hon ramlat i trappan. Carl dricker endel och slänger ur sej elakheter, så Kina blir ledsen och går in. Då ger sej Carl på Kina och för att försvara sej, biter hon honom. Carl sticker. Hennes kollegor från polisen får ett samtal från stationen och måste åka. Kina får ett infall och skickar med den blodiga tröjan, som egentligen tillhör Astridh. Man har fått reda på att mordet på Hogelbygården och mordet på fraktbåten har samma spår av DNA.  Dagen efter middagen hittas en kvinna mördad och Kina vill ta sej dit då hon inte får tag på Johanna. Kina hittar en ring och en kedja på platsen. Astridh hör av sej då hon hittar sin vän Oskars blodiga kläder. Han har sovit i hennes gäststuga och hon är rädd. Kina letar efter Johanna hemma hos henne. Då Carl vaknar springer hon där ifrån. Hon har hittat ett gammalt foto och vill att man skickar en patrull dit. Sedan tar sej även Kina sig med båt till Hogelbygården.
Läs gärna det spännande slutet själva. 
Ha en fin dag!
Kram Nina

8 kommentarer:

  1. Svar
    1. Jo den var ju det emellan åt men spännande. 😊

      Radera
  2. keren mas buat infonya dan salam sukses selalu

    SvaraRadera
  3. Mau mendapatkan pelayanan yang baik dan ramah???

    Modal Kecil bisa mendapatkan hasil yg luar biasa...

    SvaraRadera
  4. Menarik sekali, perlu saya coba ini..
    kebetulan lagi cara tentang hal ini.

    SvaraRadera
  5. ok mantap sob buat infonya dan salam kenal

    SvaraRadera
  6. bagus bos artikelnya dan menarik

    SvaraRadera
  7. I have been exploring for a little for any high-quality articles or weblog posts in this kind of area .
    Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this web site.
    Studying this info So i'm glad to convey that I've an incredibly excellent uncanny
    feeling I found out exactly what I needed. I such a lot unquestionably will make sure to don?t
    omit this site and give it a glance on a continuing basis.

    SvaraRadera

Utan oss

"Utan oss" av Susanne Sundling utgiven av Lava förlag . Johan och Annikas barn har nu lämnat boet, och Annika försöker nu vänja ...