måndag 13 maj 2019

Den onda trollkarlen-ljudbok

Jag och mina barn fick möjligheten att lyssna på denna fina ljudbok. Jag tyckte det var riktigt roligt att lyssna på den med barnen. Det var familjen Sjökvist som började berätta sagor för varandra. Boken är utgiven av Seabranch förlag. Bilderna i boken är illustrerade av familjens barn och djuren i boken har förebilder av familjens egna djur. Uppläsare gör ett riktigt bra jobb tycker jag. Boken är riktigt spännande och full med äventyr. Boken är skriven med en stor portion humor. Jag kunde inte låta bli att skratta emellan åt när jag och barnen lyssnade. Favoriterna i boken är supergrisen och hunden Skratt. Boken innehåller även intressanta fakta och tips. Boken liknar ingen annan bok jag har läst/lyssnat på men den är verkligen lysande. Jag och barnen har haft många trevliga stunder med denna bok. Säkert lika trevliga som hos familjen som berättar den.
Boken handlar och två katt klaner. En dag är katten Missan ute och fiskar och plötsligt kommer en grön dimma. När hon försöker springa hem till sin by kommer det en vind som får henne med sej upp i luften och tar henne med sig. Det är den onde trollkarlen Osil som har varit fången i 200 år som har kommit loss. Han har tagit många katter till sitt slott. Han vill laga och äta katterna. För att kunna koka dem måste han få dem att gråta. Det finns frivilliga katter som startar en räddnings patrull. De vill ta sej till mästaren för att få hjälp med den onda trollkarlen. För att ta sej till mästaren måste de ta sig igenom tunga skogen. I den lurar otäcka faror. Vintervargen och pinnfolket. För att ta sig igenom skogen måste de tänka kärleksfulla och glada tankar. De blir tillfånga tagna av pinnfolket för de skulle göra upp en eld och råkade ta medlemmar av pinnfolket. Men de lyckas fly. Tillslut kommer de fram till mästaren. Han berättar för hjältarna vad de måste göra för att rädda sina kattvänner. För att vinna över Osil är de tvungna att väcka jätten Ogan. För att kunna väcka honom får de en lista på ingredienser de måste hämta för att koka soppa i en speciell gryta. De måste hämta mossa som växer längst in i Vintervargens grotta, kaktus från den torra öknen och en kula från lavahavet. Sedan måste de ha vatten från Smaragd sjön och soppan måste koka på glöden av en vit kol som bryts av en stam dvärgkaniner som slavarbetar i Kristallien. Hjältarna måste ge sig iväg åt olika håll för att få tag på dessa ingredienser och vi får följa med på deras öden och äventyr. De förlorar vänner på vägen men nya tillkommer.

 Lyckas de med sina uppgifter och kan de besegra Osil och rädda sina vänner. Jag det blir spännande, så läs gärna boken.
Ha en fin dag
Kram Nina

4 kommentarer:

  1. Oj så kul att läsa, stort tack för recensionen!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var så lite så. Tusen tack för att jag fick läsa den 😊 Tyckte så mycket om er bok 😊

      Radera
  2. Nu behöver jag inte lyssna, vet allt :)
    Han en fin dag!

    SvaraRadera

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...