fredag 13 september 2019

Ett litet steg på vägen

"Ett litet steg på vägen" Författare Jenny Fagerlund utgiven av Norstedts förlag. Detta är författarens fjärde bok. Vilken härlig feelgood roman. Jag tyckte om den här mysiga och varma historien. Den innehåller så mycket. Den handlar om kärleken till sitt barn. Även hur svårt det kan vara för en ensamstående förälder och oro för sitt barn som har svårigheter. Denna historia kan handla om vilken familj som helst. Vardagen i skolan är tuff för många barn idag. Höga krav och mobbing. Mitt i allt spirar kärlek och nyfunnen vänskap. Det finns också ett mysterium. Vad är syftet egentligen med hennes resa till Fröliden? Vem är det som saboterar för Alicia? Den här boken innehåller allt en riktigt underbar feelgood roman ska. Det här boken läste jag på två dagar och jag kunde knappt lägga den ifrån mig. Jag önskade att den hade fler sidor. Författaren beskriver omgivningarna så målande och vackert. Även om berättelsen är fiktiv och miljön är påhittad, så känns det ändå trovärdigt. Att läsa en sådan här underbar bok är balsam för själen. Jag kan verkligen rekommendera den med hela mitt hjärta. Boken får ❤❤❤❤❤/5.
Stellas pojke verkar ledsen och vill inte gå till skolan. Skolan och pojkens lärare tycker att bekymren i klassen beror på pojken. Så klart väljer man i skolan att inte se varför det är svårt för pojken. De vill att han ska göra en utredning, för de tror att han har en diagnos. Samtidigt börjar en managementkonsult på hennes arbete. Han ska göra företaget mer effektivt och en del personal sägs upp. Eftersom hon är ensamstående, vill han att hon ska ta hand om resorna till norden, för att slippa resa så långt. Hennes jobb är att resa runt och utvärdera hotell och upplevelser. Hennes första uppdrag blir att utvärdera ett hotell i Fröliden. Eftersom hon är rädd för att bli av med sitt jobb, bestämmer hon sig för att åka och ta med sig sin son Felix. Hon vill att han ska få möjlighet att öppna sig och berätta vad som är fel. Tillsammans får de en underbar tid på det nyöppnade vildmarks hotellet. Stella ska och Felix ska bo i ett så kallat glamping tält. De ska även få möjlighet att prova de olika aktiviteterna, som man erbjuder, under en vecka. Alicia som driver det nystartade konceptet är mån om att de ska trivas och ibland känns det lite överdrivet. De åker på en tur till en gård med draghundar. Där finns en liten pudel som heter Sigge. Hans ägare har tröttnat på honom och man vet inte vad man ska göra av honom. Alicia frågar ägarna om de får låna Sigge under en vandring med övernattning. Tveksamt går Stella med på det. Sigge gör den djurintresserade Felix mycket gladare. Men det är bara tillfälligt...eller? Stella ska också skicka in rapporter och har daglig kontakt med Joel. Hon skickar bilder hon tar och berättar om sin vistelse. Hon känner att något håller på att spira mellan henne och Joel. Stella känner också under tiden, att något är fel på hotellet. Någon verkar sätta krokben för Alicia, som driver det nyrenoverade högfjälls hotellet. Det ena missödet efter det andra sker. Stellas exman och pappa till Felix kommer också till hotellet och tillsammans ska han och Stella besluta om de ska påbörja en utredning på Felix. Då Stella och hennes son går vilse under en vandring, öppnar sig pojken och berättar hur det är i skolan och sanningen är oroväckande. Tillbaka i vardagen konfronterar Stella och hennes före detta man skolan och det visar sig att det finns problem i klassen som måste åtgärdas.
Hur det går måste ni läsa själva.
Ha en fin dag
kram Nina

5 kommentarer:

  1. Beautiful picture. Have a nice weekend. Greetings.

    SvaraRadera
  2. Superb bloɡ! Do you have any tipѕ and hints fߋг aspirіng writers?
    I'm hoping to stаrt my own site oon but I'm a little list onn everything.
    Would you recommend starting wіth a free рlatform like Wordpress
    or go for a paiԁ option? Therе aгe s᧐ many options out there that I'm completely overwhelmed ..

    Any ideas? Bless you!

    SvaraRadera
    Svar
    1. I too can recommend blogspot, as it is both free and really easy to use.

      Radera

Utan oss

"Utan oss" av Susanne Sundling utgiven av Lava förlag . Johan och Annikas barn har nu lämnat boet, och Annika försöker nu vänja ...