lördag 14 september 2019

G som i Gina och gepard

"G som i Gina och gepard" skriven av Camilla Gunnarson. Utgiven av Idus förlag. Författaren har skrivit boken utifrån Bella Slottners erfarenhet av vitiligo. Detta är författarens tionde bok.För barn 9-12 år. Boken har en bra och lättläst text som passar bra för åldern. Korta kapitel och boken är lagom lång. Den belyser hur det kan kännas att få en sjukdom i huden. Vitiligo är en sjukdom som ger vita fläckar på huden. Det börjar med en vit fläck, sedan blir det fler och fler. I dag finns det tyvärr inget bot. 1 % av alla människor har denna sjukdom. Det är bra att en bok som denna skrivs, så fler kan få kunskap. Det måste vara hemskt för de drabbade. En del människor pekar och kommenterar de vita fläckarna. Längst bak i boken finns fakta om sjukdomen och Bella Slottners egna erfarenheter. Boken handlar om Gina. Hon älskar att spela fotboll med sina kompisar. Dom brukar vara oskiljaktiga. Men en dag upptäcker Gina något. I början kan hon dölja de vita fläckarna, men snart börjar de hamna på ställen som syns. För att dölja de vita fläckarna börjar hon gå i långärmade tröjor. Gina kommer också med undanflykter för att inte spela på fotbollsmatcher eller bada med sina kompisar. Till slut mår hon så dåligt av att ljuga och gömma sig. Då ser hon ett program på tv som förändrar allt. Hon beslutar sig för att dela sin historia på Instagram. En jätte fin bok, om att få lov att tycka om sig själv som man är. Den får ❤❤❤❤❤/5 av mig.

Känner du någon med vitiligo, eller är nyfiken på vad det är, så läs boken.
Man kan också gå in på vitiligo förbundet och läsa mer.
Ha en fin helg💕
Kram Nina

4 kommentarer:

 1. Нi, its good article concerninjg media print, we all
  be familiar witһ media is a enormous source օf data.

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Det låter som en läsvärd bok! Bra att den är för barn så de också kan få kunskap om vad vitiligo är för någon sjukdom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var så god. Jo det är bra. jag hade själv ingen aning om denna sjukdom...

   Radera

Allt du aldrig hann säga

"Allt det du aldrig hann säga" av Anicia S Eriksson. Utgiven av Ebes förlag. Boken är baserad på verkliga händelser. Jag har även...