söndag 15 september 2019

Vågar du Amina?

"Vågar du Amina?" är skriven av Jeanette Jonasson, utgiven av Idus förlag. Detta är den tredje boken om Amina, men min första som jag läser. Författaren har gett ut fler böcker, som jag inte har läst. Boken är skriven för barn 9-12 år. Boken har en bra och stor text, för de barn som inte har så stor läsvana och kapitlen är korta och boken lagom lång. Det är en fin bok om kärlek. Amina i boken får känslor för klasskompisen Ofelia. Många unga, kan säkert relatera hur det känns att känna sig förälskad, i någon av samma kön. Ett viktigt ämne att ta upp. Det händer mycket i boken, trots att den inte är så lång. Boken får 💞💞💞💞💞/5.
Aminas pappa har övergett dem för en annan familj. Sedan dess så måste hennes mamma jobba hårt för att de ska överleva. Amina sitter och pratar med Ofelia på biblioteket. Plötsligt känner hon igen pappans röst. Hon är osäker på om det verkligen var pappan hon hörde eller inte. Så ringer det på dörren och där står han. Amina vill inte prata med honom. Han försöker ännu en gång att ta kontakt med Amina och berättar att han blivit utslängd av den nya kvinnan. Nu vill han komma tillbaka. Amina vill inte berätta för mamman att pappan är tillbaka. Amina börjar också få känslor för Ofelia. Men vågar hon satsa på kärleken? Hon går för att träffa Ofelia. Men det är bråk hemma hos Ofelia, så de beslutar att gå hem till Amina istället. De får bråttom upp, när de hör Aminas syster Hanna, skrika. Pappan har kommit för att prata med systern, men hon är arg och kastar saker. När en olycka händer och Amina blir skadad, är man tvungen att kontakta mamman. Mamman blir inte glad när hon ser vem som är där. Mamman tar inte tillbaka pappan, men lovar att de får kontakta honom, om Amina och Hanna vill.
Vågar Amina att satsa på kärleken?
Tar hon kontakt med pappan?
Det får du bara veta om du läser boken.
Ha en fin kväll!
Kram Nina

8 kommentarer:

 1. Hanneles bokparadis16 september 2019 13:10

  jo, min mor jobbade hårt för att klara sig med min lillasyster, ha det bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår det. Även idag är det tufft att vara ensam...

   Radera
 2. Dearest Nina,
  Don't know if this kind of books makes for good reading for children...?
  Hugs,
  Mariette

  SvaraRadera
  Svar
  1. It`s hard subjekt but the children can feel different if they have feelings for the same sex so itś important to write about it.

   Radera
  2. Nowadays this is being pushed WAY TOO YOUNG...

   Radera
 3. Bra att det finns böcker som tar upp svåra saker, när det finns barn som behöver "råd och stöttning" på vägen.
  Ha en fin vecka!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen! Ibland vågar inte barn prata med vuxna tyvärr :-/

   Radera

Allt du aldrig hann säga

"Allt det du aldrig hann säga" av Anicia S Eriksson. Utgiven av Ebes förlag. Boken är baserad på verkliga händelser. Jag har även...