fredag 20 september 2019

Guds synd

"Guds synd"av Mikael Mansen, utgiven av Miramir förlag och Whipmedia. Den här vampyr boken har jag velat läsa länge, så när jag fick hem den började jag genast läsa. Jag blev INTE besviken. Jag kunde inte släppa den. Boken är spännande, intressant och en riktig bladvändare. Författaren fångar verkligen vampyrens karaktär. Han är grym, vålsam och hungrig på blod. Samtidigt är han väldigt ensam och ibland hittar han människor som han bryr sig om. Han längtar efter mänsklig kärlek och tänker tillbaka hur det var innan han blev vampyr. Kommer han att hitta kärleken? Vampyren får ofta dåligt samvete och slits mellan det goda och onda, tills blodtörsten tar över. I början ser han ansiktet på alla människor han mördat. Hans blodtörst ses inte med blida ögon av hans gelikar och tillslut måste han bege sig vidare. Författaren har ett målande språk och man ser riktigt hur smutsigt och snuskigt det är. Tycker du liksom jag om en riktigt bra vampyr historia, ska du absolut läsa den här. Boken får 🦇🦇🦇🦇🦇/5.
Bokens början utspelar sig 1890. Jona får flytta till sin gammelmorbror Emen eftersom Jonas pappa bara super och mamman har dött. Han jobbar med antikviteter. Inte ont anande öppnar han en låda och släpper av misstag ut en uråldrig vampyr. Den urgamla vampyren dödar nästan Jona, men inser att han behövs och gör Jona till vampyr. De börjar blodtörstigt ta för sig av människorna i London och snart börjar ryktet gå om East end-vampyren. Den uråldriga vampyren trivs inte i den nya världen och vill ta sig tillbaka till Egypten, där han kommer ifrån. Jona får klara sig själv, men han har inte lärt sig att man inte får märkas. De andra vampyrna i London är försiktiga. De vill inte riskera att avslöja sig för människorna. Två vampyrer tar kontakt med honom, men han vill inte ha deras hjälp. I sitt hus har två föräldralösa barn flyttat in. Han hjälper dem med b la mat. När den ena av de två pojkarna blir sjuk och dör, försöker Jona hitta ett hem till den andra pojken. Han hittar en kvinna han tycker passar och ber henne ta hand om pojken som sin egen. Han hjälper henne med pengar och bostad. Men sen måste han fly. Han beger sig till Paris. Där träffar han två onda kvinnor, som han inleder ett samarbete med. De rånar rika människor tillsammans. Till slut blir den ena kvinnan sjuk.
Vampyren får en idé och hur det går får ni läsa själva.
Ha en fin dag!
Kram Nina

4 kommentarer:

Wallflowers del två - Yasmin

"Wallflowers del två - Yasmin" av Eloisa James utgiven av HarperLove förlag . Vi befinner oss i 1800-talets London. Lady Yasmin R...