lördag 7 september 2019

Hösten knackar på

"Hösten knackar på" är skriven och illustrerad av Jenny Lindqvist. Utgiven av Idus förlag. För barn 3-6 år. Jag och Samantha tyckte det var en jätte mysig bilder bok med mysiga bilder. Boken passar jätte fint att läsa nu i höstmörkret. Den innehåller även tips på höstpyssel och bilder på tio fina höstlöv som barnen kan lära sig att känna igen. I boken innehåller tips på lek. Att virvla runt som ett höstlöv. Något spännande barnen kan göra i högarna med löv som kommer nu på hösten? Inne kanske det blir lika stökigt som hemma hos storasyster och lillebror. En bok som är jätte bra för barn att lära sig mer om naturen. Boken får 🍁🍁🍁🍁🍁/5 av mig och Samantha.
När storasyster och lillebror är inomhus och leker, är det någon som knackar på. In kommer det en kall vind. När vinden har lagt sig hör det ett prasslande ljud. Höstlöven vill komma in. De ser alla olika ut. Löven är vilda och börjar virvla runt. Barnen härmar löven och har jätte kul. Barnen hoppar i mammas och pappas säng. Sedan åker de på kuddar ner för trappan och jakten går vidare runt köksbordet och in i tv rummet där barnen har höjdhoppstävling i soffan. Tillslut orkar inte barnen mer och allt är rörigt. Löven slutar inte. För att få ut löven skapar de tvärdrag och hösten virvlar ut för att prassla hos någon annan. Nu är det lugnt i huset och barnen pustar ut.
Vi har även läst "sommarens skatter" på av samma författare. Den kan ni läsa om här.
Ha en riktigt trevlig dag!
Kram Nina

5 kommentarer:

 1. åka på kuddar ner för trappan ska jag testa, ha en bra dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag också vill prova på det. Tack detsamma 😍

   Radera
 2. Hello Nina thaks for left a comment on my blog, have a nice week end

  SvaraRadera
 3. Thanks for stopping by my blog. I am using Google translator-so hopefully this turns out well, smiles.

  SvaraRadera

Vi rymmer till draken

"Vi rymmer till draken" av Susanna Martelin illustrerad av Amanda Chanfreau utgiven av Bonnier Carlsen förlag . För barn 6-9 år...