torsdag 12 september 2019

Universums mörka hemlighet

"Universums mörkat hemlighet" skriven av Malin .v. Olsson, utgiven av Visto förlag. Detta är en bok för ungdomar, men som vuxen uppskattade jag den minst lika mycket. Jag tyckte att denna fantasy/sci-fi är briljant skriven. Författaren har med stor inlevelse beskrivit hur människor har kunnat missa att det finns liv på andra planeter t ex. Hur rymdskeppen och andra tekniska apparater fungerar och hur rymdvarelserna i hennes bok ser ut. Jag är verkligen imponerad av hur författaren har kunnat hitta på hela den här historien. Miljöbeskrivningarna är fantastiska och trovärdiga. Huvudpersonen i boken inkluderar läsaren i historien, så man känner sig delaktig. Vår tid beskrivs 2179 i deras historieböcker. Dessutom innehåller boken kärleksrelationer och mörka hemligheter. Boken får 🤖🤖🤖🤖🤖/5 av mig. Jag läser gärna en fortsättning på den här boken.
Boken utspelar sig 2179. När huvudpersonen Veronica Harrington är på uppdrag i rymden tillsammans med kapten Lundegard och kollegan Aaron, hamnar de i ett asteroid fält. Dessutom sugs de plötsligt in i ett maskhål. Deras rymdskepp är skadat och lika så kollegan Aaron. Då får de hjälp av ett annat skepp i sista stund. Ombord på det andra skeppet finns kapten Porter och även några människor från andra planeter. Att det finns rymdvarelser är en hemlighet som bara styrelseledarmötena i handelsorganisationen och regeringen på jorden har vetat om. De har haft detta faktum mörklagt i 100 år. De får hjälp att bota Aaron men kaptenen på skeppet är väldigt noga men att inga vänskaps band mellan de båda skeppen får inledas. När deras skepp är lagat måste de bort. Trots det spirar både vänskap och kärlek mellan besättningen på de båda skeppen. Kaptenen Porter blir rasande då han inser att Veronica och utomjordingen Raavu från Saturnus inlett ett kärleksförhållande. Han vill behålla Veronica som fånge. Men så bestämmer sig Kapten Porter för att handelsorganisationen inte längre ska hållas hemlig och att de ska tillkänna ge att utomjordingar existerar. De har hittat vägen tillbaka genom maskhålet och jorden. Veronicas kapten som har tagit hand om Veronica sedan hon var 13 verkar inte må bra, och han verkar bära på en hemlighet. Väl tillbaka på jorden har Veronicas kapten Lundegard blivit allt sämre. Man vill undersöka maskhålet och varför det dykt upp. Dessutom vill man undersöka varför sanden på mars plötsligt förvandlas till kvicksand. Veronica och hennes team kamrater kommer allt närmare den mörka sanningen och Kapten Lundegard blir snart så sjuk att han måste sluta som kapten.
Ja, vad är det som händer på Mars?
Det måste du ta reda på genom att läsa boken.
Ha en fin dag 
kram Nina

1 kommentar:

  1. Aldrig hört talas om denna boken, kanske kan vara värt att kolla upp...

    SvaraRadera

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...