fredag 29 november 2019

Fem en fredag v.48:advent

 1. Gör du något särskilt inför advent? Jag brukar baka lussekatter dagen före och sen vill jag gärna att julgardiner och ljusstakar ska vara uppe i alla fönster. 
 2. När åker ditt julpynt upp? (om du inte firar jul, gör du något annat denna tid?)Julpyntet åker upp pö om pö under hela december månad. När det görs är lite olika och i mån om tid. Julgranen brukar vi sätta in runt den 20e december.
 3. Traditionellt är advent en fasteperiod. Vad skulle du ge upp i väntan på jul? Skulle väl egentligen ge upp allt godis, men det är svårt. 
 4. Bibeltexterna för första advent handlar om glädje och fest, vad ser du mest fram emot med december? Att få vara ledig med hela familjen och umgås och äta gott. Sedan älskar jag att se alla underbara julfilmer och Mandelmanns jul t ex. Jag älskar att läsa böcker med jultema och att baka och göra julgodis till familjen. Jag älskar också alla julblommor som man bara har under juletiden.
 5. Använder du dig av en julkalender? Jag brukar beställa pixi julkalender till mina barn att läsa en gång om dagen fram till julafton. 


ElisaMatilda

14 kommentarer:

 1. Hanneles bokparadis29 november 2019 kl. 16:54

  julkalender till mig själv har jag köpt

  SvaraRadera
 2. så fin dekoration! har du tillverkat den själv? jag ska också baka saffransbröd och sätta fram ljusstakar. ibland blir det en julig gardinkappa i köket också. om jag hittar den

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo den har jag dekorerat själv med lite granris och lite annat. Ok mysigt. 😍

   Radera
 3. Saffransbullar och julgardiner är klara, skönt ;) Mandelmanns jul måste jag se, tack det hade jag glömt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så underbart. Jo Mandelmanns jul får man inte missa den 20 december tror jag det är. 😏

   Radera
 4. Det finaste den här tiden är alla ljus.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Du låter som en riktig julälskare, och vet hur du vill ha det på julen. Hoppas det blir en riktigt mysig jul med din familj.

  SvaraRadera
 6. Jo jag älskar julen! Jag önskar dig detsamma!

  SvaraRadera
 7. Det här är första året då jag tänker läsa en bok med jultema. Ha en bra 1:a adventshelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter härligt. Jag läste nån förra året också.

   Radera

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...