fredag 8 november 2019

I fikonträdets skugga

"I fikonträdets skugga" är skriven av Camilla Davidsson utgiven av Printz Publishing. Detta är den fristående fortsättningen på "Liten tvåa med potential". I denna boken handlar det om Sofias mamma, Susanne, som nyligen gått igenom en skilsmässa. Hennes man har hittat en ny, yngre kvinna och bildat familj. I alla år har Susanne fått sköta allt hemma och allt hon velat göra har fått stå tillbaka för familjens skull. Det tråkiga är att alla uppoffringar, hon gjort för familjen belönas med otrohet och svek. Rädslan finns att släppa in någon i sitt liv igen. Att bli sårad och lämnad ännu en gång. Liksom den förra boken jag läst av författaren, så är miljö beskrivningarna helt underbara och man riktigt längtar till Gotland där det hela delvis utspelar sig. Det är en underbar berättelse om att ha mod att göra det man vill och äntligen våga ta plats. Även om att börja om på nytt, med en ny förälskelse. Det är inte helt problemfritt att få ett nytt förhållande att fungera. Speciellt när den nya förälskelsen har en tendens att sopa sina problem under mattan. Även denna boken har en allvarlig underton, men den är samtidigt varm och fin. Karaktärerna är trovärdiga och känslorna känns äkta. En underbar feel good pärla som jag varmt kan rekommendera. Den här varma fina berättelsen får ❤❤❤❤❤/5.
Efter skilsmässan får Susanne stå med allt från försäljning av huset då hennes ex Lars är fullt upptagen med sin nya familj. Hon måste skaffa egen lägenhet och ta hand om alla sakerna, som finns i deras föredetta hem. Varken döttrarna eller ex maken vill hämta några saker och hjälpa till. Då kommer Susanne på att tänka på sitt hus på Gotland, som hon ärvt efter sin mamma. Hon ska sälja huset men hennes saker kan vara där tills hon hittat köpare tänker hon. Där kommer hon i lugn och ro att kunna sortera alla sakerna. När hon fått dit sakerna till den gamla mjölkbutiken, kommer det en turist för att fråga vad sakerna kostar och snart har hon startat en loppis. När familjen får reda på att hon säljer familjens saker, blir de inte så glada. Susanne menar att de inte ville hämta något, så då får de ju skylla sig själva. Den vresige grannen, Leo, vill att hon ska ta bättre betalt för sina saker. Under tiden spirar ny vänskap och kärlek fram, men den är inte helt problemfri. Leo som är en känd entreprenör, ska skriva en biografi om sitt liv, men då han har gjort saker som han helst vill glömma, har han svårt att få ner något på pränt och Susanne vill att han ska börja med att försonas med sitt förflutna. Innan han har gjort detta kan de inte inleda något förhållande på riktigt. De har för olika värderingar och livsstilar. Meningen är att hon ska köpa en ny lägenhet för de pengar hon tjänar på försäljningen av mjölkbutiken och ta en jobb som lärare på en skola till hösten. Men tiden i stugan och loppisen får henne sakta att komma på nya tankar. Hon trivs med tillvaron och ser en möjlighet att bygga upp något nytt. Något som ger henne energi och glädje.
En underbar bok som är väldigt läsvärd.
Ha en underbar dag!
Kramizar till alla fina ❤
Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Moorlandstallet- Den nya hästen

"Moorlandstallet- Den nya hästen" av Catherine Hapka utgiven av Bonnier Carlsen förlag . Boken är baserad på  Star-stable spelet ...