tisdag 19 november 2019

24 goda gärningar

"24 goda gärningar" av Jenny Fagerlund utgiven av Norstedts förlag. Den här boken har stått på min önskelista ett tag och när jag väl läste den, så blev jag inte besviken. Det är den andra boken jag läst av författaren. Tidigare har jag läst "Ett litet steg på vägen". Jenny Fagerlund tillhör numera en av mina favoritförfattare. Detta är en underbar feelgood roman som verkligen doftar jul. "24 goda gärningar" handlar om att släppa taget och gå vidare efter en stor sorg. Boken är väldigt fin och mysig. Historien är varm och fylld av kärlek och omtanke. En perfekt historia att läsa i juletid. Detta är en bok som jag förmodligen kommer att läsa igen nästa jul. Boken innehåller ett kapitel för varje dag och den goda gärningen. Man får en verklig tankeställare när man läser den här boken. En god gärning kommer man långt med. Därför får den ❤️❤️❤️❤️❤️/5.
Huvudpersonen, Emma, har en inrednings butik som inte går så bra. Efter en tragedi där hon miste sin sambo på julafton för två år sedan, är hon så trött. Då hon känner sig skyldig till sin sambos död, kan hon inte gå vidare och släppa taget. Allt känns mörkt. Hon har tappat allt umgänge med sina vänner och hon orkar knappt sköta sin butik. Hennes syster, Magda, vill att hon ska göra något mer än bara sitta hemma och hon vill även att hon ska få affärerna i butiken att gå bättre. Emma hjälper en äldre man som gått vilse att hitta vägen hem. Emma bestämmer sig för att hon ska göra 24 goda gärningar under december månad. En för varje dag fram till julafton. Hon börjar med att knuffa på en killes sportbil när den fastnat i snön utanför hennes butik. Hon rensar också ut bland hennes saker hemma. Dagarna går och hennes hjälpande hand, sprider sig som ringar på vattnet. Det hon ger av sig själv till andra, får hon snart tillbaka. Nya vänner kommer in i hennes liv och erbjuder sin hjälp. Även hennes lilla butik börjar gå bättre och bättre. Killen med sportbilen, Adam, gör sig ärenden in i hennes butik och när hon en dag bestämmer sig för att ta hand om en hund, som är på väg att bli avlivas, träffas de allt som oftast på promenaderna. Deras hundar har fattat tycke för varandra och trivs i varandras sällskap. Har även husse och matte fallit för varandra?
Ett fint boktips att läsa nu till jul, för att få den rätta julkänslan. Ha en fin kväll!
kramizar Nina
Läs också recensionen av "Ett litet steg på vägen"

2 kommentarer:

Vi rymmer till draken

"Vi rymmer till draken" av Susanna Martelin illustrerad av Amanda Chanfreau utgiven av Bonnier Carlsen förlag . För barn 6-9 år...