fredag 15 november 2019

Styx Märke

"Styx märke" av Hanna Blixt utgiven av Bubo förlag. Illustratör Therése Larsson. (Tess of Sweden) Detta är den första boken i serien om Sagofallen.  För åldern 9-12 år. Genre; fantasy. Jag har läst den här för Angelique innan hon ska sova. Den är så spännande. Angelique vill hela tiden att jag ska läsa ett nytt kapitel. Boken är skriven med stor fantasi och varje kapitel slutar i spänning, så man bara måste fortsätta till nästa kapitel, för att läsa hur det går. Boken handlar om Sofia och Leo. Den verkliga världen som barnen kommer ifrån, är sammankopplad med Sagofallen. Barnen kommer till Sagofallen genom ett ihåligt träd. Man tilltalas av det fina bokomslaget och de fina bilderna inuti boken. Handlingen involverar ett schack spel. När barnen lyckas faller en svart pjäs, men då det inte går så bra, faller en vit. Angeliques ord om boken; Den är toppen! Jag och Angelique ser fram emot att läsa nästa bok i serien om Sagofallen. Själv tyckte jag också boken är väldigt bra och omslaget till boken ser verkligen spännande ut! Boken får högsta betyg av oss.💎💎💎💎💎/5.
Boken handlar om syskonen Sofia och Leo. De är på flykt undan Styx soldater. Deras föräldrar hade försvunnit, när de kom hem från skolan. De tar sin tillflykt in i ett ihåligt träd och trädet sluter sig kring dem. När det öppnar sig igen är de i en annan värld. De befinner sig på en äng. Där träffar de en flicka, som heter Tilia. Hon berättar för barnen att de har ett uppdrag att rädda deras land mot mörkret. Till hjälp får de sanningens elixir och enhörningen Månstråle ska ta dem dit de behöver. De ska också ha dem till hjälp, som bär snöugglans märke. Man får nu följa barnen på vägen genom Sagofallen för att finna ett lås och vrida om en nyckel. Farorna är många och gång på gång håller de på att råka illa ut. De är hela tiden utsatta för prövningar av olika slag och när soldaterna tillslut har kommit för nära, så är de tvungna att hoppa ner från ett vattenfall för att undkomma.
Hur det går för de båda syskonen får man läsa i den fina boken.
Ha en fin dag!
Kramar Nina

7 kommentarer:

 1. Happy weekend love Ria 💕💕💕

  SvaraRadera
 2. Bạn có thể tự tháo lưới lóc ra để vệ sinh tấm lọc.

  SvaraRadera
 3. Oh ... veldig fint :-))
  Ha en riktig god helg.
  Hilsener fra Viola

  SvaraRadera

Vi rymmer till draken

"Vi rymmer till draken" av Susanna Martelin illustrerad av Amanda Chanfreau utgiven av Bonnier Carlsen förlag . För barn 6-9 år...