söndag 17 november 2019

Där hoppet bor

"Där hoppet bor" av Stina Jonsson utgiven av Semnos förlag. Detta är en för mig en helt ny författare, men jag tyckte jätte mycket om hennes stil, så jag hoppas jag får möjlighet att läsa fler böcker av henne. "Där hoppet bor" är en härlig bok som sprider en varm julkänsla. Jag tyckte både om det fina bokomslaget och uppskattade de två fina recepten längst bak i boken. Jag blev väldigt nyfiken på att provbaka dem faktiskt. Den är inte på så många sidor, men den andas julstämning. Detta är en lättläst bok, om en författare som flyttar ut på landet. Hon hoppas att hon ska få en underbar jul där med sin familj. Men en efter en av bokar. Man får följa huvudpersonen när hon lär känna sina nya grannar, genom julbak och julpyntande och allt annat som hör julen till. Man får också följa Marias jobb som författare. Även en liten julromans utvecklar sig. Boken får ❤❤❤❤❤/5.
Maria är inte så van vid lantlivet men hon trivs i den lilla huset. Med det lilla husen ingår det en katt. Grannen Jona hjälper henne att skotta, när snön blåst mot ytterdörren så den inte går att öppna. Eftersom hon behöver låna smör av grannen, så bestämmer sig Maria för att gå dit. Hon tar med sig en tidning åt den äldre damen. Grannen som heter Elsie, vill gärna att hon läser högt för henne, då hon ser så dåligt. Maria vill att familjen ska fira jul med henne i stugan men föräldrarna har bestämt att de ska åka utomlands. En dag ser hon Elsie ute och de pratar en stund. Maria blir inbjuden till Elsie och de bestämmer att hon ska komma över senare. Det är halt och isigt och Elsie far i backen. Maria ringer ambulansen och Elsie ber henne hjälpa henne att mata hönsen. Lillebror ringer och berättar att han ska till Norrland och fira jul. Sedan ringer även Marias syster och av bokar. Maria hälsar på Elsie på sjukhuset och läser för henne. Elsie får henne fundera på sitt skrivande och hur hon ska göra sina historier bättre. Hon träffar Jona på sjukhuset och han vill att de ska baka tillsammans till helgen. Maria möter Jona på sjukhuset och han tar med henne till Ekens hospice där de ska baka. Efteråt frågar Jona om hon vill följa med till hans föräldrar på julafton. De fina recepten de bakar finns i slutet på boken. Hur går det för Maria med julfirandet?
Jag kan varmt rekomendera denna fina bok.
Ha en trevlig vecka!
kram Nina

3 kommentarer:

Fjärilar i magen

"Fjärilar i magen" av Ida Fryklund , utgiven av Saga Egmont förlag . Vi får följa Oskar som har tagit över sina föräldrars restaur...