onsdag 6 november 2019

Våren kommer krypande

"Våren kommer krypande" är skriven av Jenny Lindqvist och utgiven av Idus förlag. För barn 3-6 år. Den här fina boken är precis lika mysig, som de andra två böckerna jag har läst av författaren. "Hösten knackar på" och "Sommarens skatter". Bilderna i boken är underbara och detaljrika. Även i den här boken är färgerna magiska. När man läser den här boken kan man verkligen längta till våren och alla underbara dofter. Det är underbart att se hur allting får liv igen efter den långa kalla vintern. Man får följa med stora syster och lillebror på äventyr, medan de följer efter några myror. På vägen plockar storasyster blommor, som hon ger till lillebror och man får lära sig hur tio fina vårblommor ser ut och vad de heter. Det finns även lekar och vårpyssel man kan göra med barnen. I den här boken ska man balansera som en myra. Boken beskriver hur roligt det är för barn att gå på upptäcks färd och leka. Det är fanstastiskt att läsa en jättefin sagobok, samtidigt som den lär barnen om naturen på ett fint sätt. Boken får 🐜🐜🐜🐜🐜/5 av oss.
Storasyster och lillebror sitter i sandlådan och leker. De är varma och törstiga. Då får de syn på svarta prickar som rör sig och jag och mina två tjejer får följa med storasyster och lillebror när de följer efter myror som är på väg någon stans. De har väldigt bråttom. Vid en maskros försvinner de ner i ett hål, men när de kommer upp igen från sin hemliga gång ska de vidare genom gräset. Gräset är för högt så Myrorna tar vägen över vattenslangen. Vattenslangen slutar vid syrenen. Myrorna balanserar över några stenar. Myrorna kryper under ett staket och barnen blev nyfikna och klättrade över. Nu är de inte längre i trädgården. Nu vill myrorna upp för en vägg och jag vill inte avslöja vad som händer sedan.
Här finns länkar till de andra två böckerna som är utgivna av författaren.
Kanske kommer det en bok om vintern snart?
Ha en fin dag!
Kram Nina


Sommarens skatter
Hösten knackar på

4 kommentarer:

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...