lördag 15 juli 2023

Kärlek bland trädkronorna

"Kärlek bland trädkronorna" av Holly Martin utgiven av Lavender lit förlag. Meadow är kär i Bear, men det vet han inte om. Detsamma gäller Bear, han är jätte kär i Meadow. Men på grund av olika missförstånd i det förflutna, har livet valt andra vägar för de båda. De är dock bästa vänner. Alla i familjen runt dem förstår dock att de är kära i varandra, utom de själva såklart. Meadow har bestämt sig för att börja dejta och går med i en dejting app. Bear försöker också gå vidare, så även han skaffar ett konto i appen. Vi får nu följa deras desperata försök att hitta någon att dela livet med. De går på olika dejtingträffar med olika aktiviteter. Men under de där dejterna blir de hela tiden matchade med varandra. Vad betyder det? Kan algoritmer känna av att de är goda vänner? Och ju mer de matchas, ju mer inser de att de kanske har något mer än vänskap tillsammans. Kommer de tillslut inse att de hör ihop på riktigt? 

Detta är andra delen i serien om Wishing Wood. Det är en riktigt bra bok serie och jag tycker det är så roligt att få återvända dit, till de vackra trädkojorna och den fina familjen Brookfield och deras vänner. Det är kul att få följa de två huvudpersonerna på deras dejting försök, samt deras arbete bland trädkojorna. Det är skoj att de matchar varandra, men de fattar inte varför. Jag skulle dock inte vilja utsätta mig för alla de märkliga saker de måste göra på de där träffarna. Jag älskar idén med trädkojorna. Det verkar vara så mysigt att bo i en sådan där trädkoja, att jag också skulle vilja bo där. Vilken lyxig tillvaro de har. Jag gillar också hur huvudpersonerna får sina drömmar uppfylda tillslut. Den här boken en mysig bladvändare som tar slut aldeles för fort. Den passar bra att läsa i hängmattan, om man vill ha en riktigt mysig läsupplevelse, då får man inte missa denna boken. Jag älskar också det fina bokomslaget. Det är verkligen vackert. Precis som förra delen i serien så får även denna boken ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Kapitel sexton

Meadow skickade av skeden efter att ha serverats en utsökt Cre'me brule'e. Hela middagen hade varit underbar. Bear hade hållit henne i handen nästan hela kvällen, han hade varit påpasslig, strömsladden med komplimanger, delat med sig av maten och bara varit allmänt härlig. Under täckmanteln att de var på dejt var det som om hon pratat om saker hon aldrig hade berättat förut. De hade samtalat uppriktigt och inga samtalsämnen kändes tabu. 

"Tack för ikväll", sa Meadow. "Det var den bästa första dejten i hela mitt liv. Vilken kvinna som helst skulle ha tur att få ha dig i sitt liv. Du är världens finaste. Snäll, rolig, generös och så himla smart".

"Vad snäll du är, men det är stor skillnad på det vi har, den här nära vänskapen, och den där sortens kärlek när man vill vara med den där andra personen för evigt, precis som vi sa till Star i morse." 

"Det är jag inte så säker på. Jag pratade med Leah i dag. Hon och Carles har precis gift sig, om några månader ska de ha barn. 

Han blinkade förvånat. "Wow, de har ju varit kompisar i all evighet."

"Ja, och när Star frågade dem om deras kärlek var som en karusell eller en bergochdalbana sa hon att det var båda. Att hon älskade Charlie som vän, den lojala, orubbliga sortens kärlek, men också att hon älskade honom som den där intensiva bergochdalbanan. Jag tror att vänskap är en stark start på en relation. Jag kan tänka mig att deras förhållande kommer att vara för evigt eftersom de har en så stark grund att bygga på."

Han betraktade henne medan han stoppade i sig det sista av sin kokosglass. 

Baksidestext;

Meadow har bara varit kär i en enda man i hela sitt liv: Bear Brookfield. Ända sedan de var små har hon drömt om att gifta sig med honom under Wishing Woods gröna lövtak. Men en rad missförstånd när de var tonåringar fick henne att tappa allt hopp om en framtid tillsammans. Flera år senare, efter hennes misslyckade äktenskap med Bears bror Heath, är Meadow och Bear bästa vänner. Och hon vet att det inte kan bli mer än så. 

Men det hon inte vet är att Bear också bara har varit kär i en enda person. Förkrossad över att hon valde hans bror framför honom kämpar han fortfarande för att glömma och gå vidare.

Då ingen av dem tror att de kan bli något mer än bara vänner, ger de varandra en dejtingutmaning. Kommer de att träffa den rätta på nätet, som Bear tror, eller på en fysisk dejt, som Meadow tippar på? Och kommer sanningen om Meadow och Heaths äktenskap till slut att avslöjas? 


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kramizar Nina 

Läs gärna min recension av "Huset i det blommande trädet" här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bidrottningen

"Bidrottningen" av Veronica Linarfve utgiven av HarperCollins förlag . Gabriella är en fullt fungerande fru, som arbetar som pro...