lördag 9 mars 2019

Bergtagna

Jag har fått möjligheten att recensera boken Bergtagna av författaren Frida Arwen Rosesund utgiven av Mörkesdottir förlag. Det är en väldigt spännande och bra bok. Jag gillar att boken är lite kuslig emellan åt. Jag skulle verkligen inte vilja möta de där varelserna som fanns i den skogen. Jag tror också att boken hade blivit spännande som film. Man kan helt enkelt inte lägga den ifrån sig. Jag vill verkligen läsa fler böcker av författaren.
Boken handlar om ett samhälle i Norrland, där unga män och barn försvinner i skogen. Det bor också en kvinna där som förlorat sin son för 10 år sen. Hon heter Margareta. Men hon är inte riktigt som hon ska. När hennes son föddes så blev hon besviken för det inte var en flicka. När pojken försvinner i skogen 17 år gammal, bestämmer hon sig för att låsa in sin man i ett rum i källaren. Han får inte alltid mat heller. Han vill bara bli fri.
En liten flicka som heter Moa försvinner medan barnvakten är på toaletten. Det är hennes födelsedag. Man letar efter henne i skogen, men hittar bara en sjal som är hennes. En ung man som heter Donnie försvinner också. Den lilla flickan kommer tillbaka, men hon är inte som hon brukar. I själva verket blir mamman så rädd för flickan så hon vill inte vara närheten av henne. Den lilla flickan är äldre i sinnet. Och hon är tillbaka för att hämnas.
Margareta får för sej att Sören, hennes man komunicerar med kvinnan som är granne med dem och hennes väninna. Linda som är mamma till Donnie och Miranda, som är mamma till Moa. Hon tror att de gör det via tvn. Hon bestämmer sej för att ta ut tvn från Sörens rum, men då hon gör det får hon så ont i ryggen. Då ser Sören sin chans att rymma. Han får hjälp av grannen Linda då han svimmar. Hon och Miranda hjälper honom och han vaknar i Donnies rum. Margareta själv hamnar på sjukhuset.
Sören får tillslut veta vad som hänt hans son och vem som ligger bakom. Det får ni läsa om i boken.
Ha en fortsatt trevlig helg 
Kram från Nina

12 kommentarer:

  1. kul att du kikade in på vår hemsida :-) bra boktips denna bok ska jag läsa, alltid bra med lite tips, verkar spännande, ha de gott mvh Anki

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja boken är väl värd att läsa. Tack detsamma fina du kram Nina

      Radera
  2. Tack för tipset! Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  3. Great to see that there are still people who love te read a book. Most people iin holland don t do that anymore. Have a wonderful weekend.
    Rosehugs marijke

    SvaraRadera
    Svar
    1. So sad. I have read books all my life I love it. Thank you so much. Hugs Nina

      Radera
  4. Thanks for stopping by the Shipslog. I did the translation here, and I am not sure I like the book. I am into more simple suspense. I hope that is what my book are. LOL
    Thanks again for stopping by the ships log!
    Sherry & jack

    SvaraRadera
  5. Sounds like an intriguing book. I love books like this.

    Have a great weekend!

    SvaraRadera

Utan oss

"Utan oss" av Susanne Sundling utgiven av Lava förlag . Johan och Annikas barn har nu lämnat boet, och Annika försöker nu vänja ...