lördag 30 mars 2019

Rafael Holst's dagbok-päronsplit och hallonsaft

Jag recenserar Rafael Holst's dagbok-päronsplitt och hallonsaft av Sara Salander. Utgiven av idus förlag. Ålder 6-9 år. Jag tyckte den här boken har en bra och stor text för nybörjar läsaren. Den tar också upp hur det kan kännas att ha vuxna runt sig som mår dåligt. Jag kan förstå hur de vuxna känner sig eftersom vi är i deras situation. Vi förlorade en son i en otäck brand. Jag förstår sorgen och saknaden. Något jag tror är jätte bra är att mamman ger Rafael en dagbok. Att prata eller skriva av sej sina sorgliga tankar. Ja detta är ett viktigt ämne att ta upp hur det kan vara att förlora någon närstående. Hur sorgen gör så att man glider ifrån varandra.
Boken handlar om Rafael som får en dagbok av sin mamma. Rafael är 11 år och fyller 12 år i september. Han skriver till sin dagbok trots att han egentligen inte tycker om att skriva dagbok. Mamman går och pratar med någon, eftersom Rafael syster Livia dog. Mamman står ofta på balkongen. Där i från kan hon se dotterns grav på kyrkogården. Mamman och pappan har slutat prata med varandra och mamman beslutar sig för att bo hos sin väninna. När det blir sommar lov så är han mest ensam och läser böcker som han gillar eller är med sin kompis Ali. Rafael längtar till midsommar, som är hans bästa högtid. Men inte ens det blir som det brukar. Han får istället åka till tant Hjördis, som bor på en ö i skärgården. Mamman orkar inte ta hand om honom och pappan ska jobba. Hela familjen firar midsommar på olika håll. Rafael tycker om att vara hos tant Hjördis som verkar vara en mysig tant som väntar på det stora äventyret. När pappan får semester kommer han och hämtar Rafael men mamma bor fortfarande hos sin väninna Karin. Rafael och pappan ska grilla och mamman kommer förbi. De har en mysig kväll tillsammans. Sedan åker mamman till Öland och Rafael är besviken att han inte får följa med. Men han och pappan är på kolonilotten. När mamman kommer hem badar de tillsamman alla tre. När skolan börjar igen efter sommaren så har mamnan och pappan fortfarande en paus. Han tycker att det har varit ett konstigt sommarlov. Under hela sommaren vill han inte äta päronsplitt, för det påminner honom om att föräldrarna kanske ska skiljas.
Om ni har förlorat någon nära så läs gärna denna fina bok.
Ha en fin dag kram Nina 

10 kommentarer:

  1. Nice book for kids ... you are the "oldest kid", so you have to make the book review! LOL
    Nice weekend!
    Hugs!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yes it is. Nice weekend to you hugs 😍

      Radera
  2. Jag har inte läst den men efter din recension så förstår jag att det är en mycket läsvärd. Att minsta ett barn borde ingen behöva vara med om men tyvärr är inte livet alltid så snällt.

    Tack för titten hos mig och ha en fin lördag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej livet är inte snällt. Jag kommer snart och kikar igen. Tack detsamma 😃

      Radera
  3. Kärleksspell är väldigt enkelt och inga biverkningar, jag fick min ex att älska mig igen med kärleksspell, om du är svårt att få din man / fru att älska dig igen, kärleksspell är den lösning du behöver för att göra det hända. Du kan kontakta Dr Ekpen idag för att kasta kärleksspell för dig eftersom det fungerar för mig och jag vet också att det kommer att fungera för dig också. Kontakta honom på ekpentemple@gmail.com eller whatsapp +2347050270218.

    SvaraRadera
  4. This was it, i was looking for. Thanks a lot for taking some time to publish
    it on your post. Truly Appreciated. I will be visiting your blog site
    again as i simply found you publish such an amazing things here.


    I figured out a website which is dedicated to people
    who are eager to loose weight quicker or later on. It's about
    Keto Body Tone that is getting popular in the USA, and they are
    concerning other countries too. Hope you may enjoy to examine it out and share your views about Keto Body Tone Diet Product.

    SvaraRadera
  5. Very interesting details you have mentioned, thank
    you for putting up.

    SvaraRadera
  6. Hi! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website?
    I'm getting fed up of Wordpress because I've had problems with hackers and
    I'm looking at options for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

    SvaraRadera

Fjärilar i magen

"Fjärilar i magen" av Ida Fryklund , utgiven av Saga Egmont förlag . Vi får följa Oskar som har tagit över sina föräldrars restaur...