torsdag 21 mars 2019

Rolf på äventyr med moppen

Jag och Samantha har läst Rolf på äventyr med moppen av Carita Filipsson och Petra Nyqvist. Jag vann denna fina bok på Instagram. Jag gillade de fina illustrationerna och de klara fina färgerna.
Samantha tyckte också om sagan.
Boken handlar om Rolf som är en tiger och hans vän Nils och deras katt Åke. Rolf är en omtänksam tiger som bryr sej om miljön och Nils är en rar nalle som gärna hjälper till. Trasselsudd är alltid glad och bara Åke förstår hans språk. Sedan finns Signe och Helny som är pratglada och spelar bingo och Frank är byns brevbärare. Rolf tycker om ärtor och annan mat som är rund t ex köttbullar. Den här dagen ska Rolf och Nils åka och handla. De ska åka på Rolfs fina blå moped. Rolf tankar från sin kompost. Det kallas biogas. När de har tankat åker de i väg. På vägen till affären får de syn på olika djur. En groda och en massa kor på vägen. Åke har en spann som inte är fastspänd och den har hamnat ovanpå Signe. Helny är nyfiken vart dom ska åka. Men Åke hör inte utan räknar kossor istället. När de ska tillbaka från affären möter de hönorna igen. Då har dom hittat ett monster som visar sej vara en helt vanlig skalbagge. Nils hjälper den till diket. De fortsätter sin färd men håller nästan på att köra på Frank som är så liten och alla ärtor hamnar överallt. Frank blev så rädd att han kissar på sig. De plockar upp ärtorna och åker hemåt. Väl hemma får de lite lugn och ro. De skrattar åt allt tokigt.
Ja den här boken innehåller nog de mesta som små barn tycker är roligt. Budskapet är att det är viktigt att måna om miljön och att man ska vara snäll och hjälpsam. Hoppas ni också vill läsa boken för små barn runt er. 
Ha en fin dag kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...