onsdag 20 mars 2019

Mysteriet med zombie förbannelsen

Jag läste en e-bok för Angelique igår. Mysteriet med zombie förbannelsen. Den är utgiven av Strössel förlag. Författaren heter Matilda Bredberg och illustratören heter Sandra Södergren. Angelique tyckte den var jätte bra och spännande. Den är verkligen lätt att förstå och svåra ord är förklarade längst bak i boken. Detta är den första boken i serien om Watson och detektiv ligan. Jag tyckte också om att läsa den. Det är alltid roligt att läsa för sina barn och vi hade en mysig stund och Angelique somnade gott när boken var slut. 
Boken handlar om några barn i olika åldrar och från olika klasser som ska göra ett projekt tillsammans om stadens lokalhistoria. De får reda på att en nyckel har stulits, från stadens grundare, Amanda Nords grav. De läser om nyckeln och graven och blir förskräckta när de upptäcker att det vilar en förbannelse över nyckeln. De beslutar sej för att gå till kyrkogården efter skolan. När de kommit dit frågar de polisen om de hittat de som tagit nyckeln och berättar om förbannelsen. Polisen tror inte på dem och de beslutar sej för att ta reda på mer. De läser i en gammal bok om förbannelsen och den säger att om inte nyckeln kommer tillbaka inom 24 timmar kommer jorden att skaka och de döda uppstå som zombier. De kommer att förstöra staden. De återvänder till kyrkogården för att hitta ledtrådar och Bonnie lurar bort polisen. Nim och Samuel går in i graven och Samuel råkar komma åt ett lönnfack med en pappers rulle som de tar med sig. När de ska fly från graven råkar Nim ramla och hittar en fiskluktande keps. De tror att tjuvarna finns i hamnen och går dit. Nim kommer på att hans hund kan lukta på kepsen och kanske kan hjälpa dom att hitta tjuvarna. Hunden rusar iväg och hittar en gammal lagerlokal fullt med tjuvgods. Plötsligt kommer tjuvarna tillbaka och de måste fly med hjälp av Nadines rullstol. Nim kan inte springa för han har skadat sin fot. När de kommer tillbaka har zombierna redan vaknat. 

Ja hur boken slutar är riktigt spännande så läs den gärna för era barn. 
Ha en fin dag kram Nina


4 kommentarer:

  1. inte läst så mycket men har varit statist i en zombiefilm:
    http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2011/12/min-zombiekarriar.html

    SvaraRadera
  2. Zombieböcker går alltid hem hos (de flesta) barn! Tack för tips!

    SvaraRadera

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...