tisdag 19 mars 2019

Den mitt hjärta slår för av Sofia Ymen boktips

Jag har läst "Den mitt hjärta slår för" av Sofia Ymer. Utgiven av Harper Collins förlag. Det är den andra boken av Sofia. Också denna är en riktigt bra bok. Det är mysigt att den är en fortsättning på vännerna i Österby. Jag hoppas verkligen hon skriver fler böcker. Jag tycker jätte mycket om de två jag har läst. Jag tyckte om denna bäst eftersom den handlar om matlagning, då jag går en köksutbildning. Det är roligt att läsa om hur Anna jobbar för att få fram nya recept. 
Denna boken handlar om Anna, Axels lilla syster som jobbar som kock i Stockholm. En dag på jobbet får de tillbaka en tallrik eftersom den är för salt. Till Annas förskräckelse märker hon att smakerna inte sitter som de ska. Samtidigt får hon veta att Sebastian Sparre som hon har ett förhållande med, ska gifta sig med någon annan. Då hon tror att hennes symtom beror på stress bestämmer hon sig för att åka hem till Österby. Där ska hon hjälpa Axel och Klara med menyn till deras bröllop. Där träffar hon barndoms vännen Nicklas. Han hjälper sin pappa som har ett byggföretag. Pappan har fått en stroke och sitter i rullstol. Eftersom hans pappa inte tycker att han sköter jobbet så bra, så har de svårt att komma överrens. Nicklas får trappa ner sin fotbollsträning på grund av smärtor i ett knä och får börja som tränare. Allt ser mörkt ut men, då Anna ber Nicklas om hjälp med att smaka på maten eftersom hon inte mår bra, börjar allt gå bättre. Han vill att Anna ska stanna i byn och har en gammal länsmansgård om de hjälps åt att renovera. Han får också fler och fler uppdrag. Sebastian Sparre dyker upp för att få tag på recept som Anna tagit fram för att vinna en nominering. Men recepten är hennes och han får inte dem. 
Tjejerna ska överraska Klara med en babyshower. När de pratar om hur den första tiden som gravid är, inser hon att hon förmodligen är gravid med Sebastians barn. Hon berättar för Nicklas att hon är gravid och funderar på att åka tillbaka. Fast hon är kär i Nicklas bestämmer hon sig för att ta ett nytt jobb i Stockholm. Så efter Klaras möhippa bestämmer hon sig att åka igen. Hon tror det kommer att vara det bästa för barnet. Nicklas vill ta hand om Anna och bebisen trots att den inte är hans. Trots att Anna bara har varit med Sebastian den tiden de var tillsammans tycker han att de ska testa om bebisen verkligen är hans. 

Boken slutar jätte bra så ni bara måste läsa den. Ha en fin vecka kram Nina

4 kommentarer:

  1. I think that is a nice book, but I cannot find it in the Netherlands!
    Hugs!

    SvaraRadera
  2. Det är härligt att läsa när man hittar riktigt bar böcker. Men jag hinner inte med så många böcker på ett år. Mycket man vill göra ;)
    Kram /Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är härligt 😍 nej det är svårt att hinna med allt man vill göra 😃 kram Nina

      Radera

Fjärilar i magen

"Fjärilar i magen" av Ida Fryklund , utgiven av Saga Egmont förlag . Vi får följa Oskar som har tagit över sina föräldrars restaur...