fredag 21 februari 2020

Fem en fredag v. 8-plask

I dag är det fredag och vi har njutit av Christopher och Rickards sällskap. De kom sent i går kväll och man hann väl prata några ord innan det var dags att sova. De ska vara hos oss i helgen. Nu längtar jag till våren, när vi ska börja fixa ute. Vi ska börja för gro frön nu mm. Vi har även andra planer nu till våren. I går var vi också med våra vänner i Norge, och handlade mat. Det var en mysig tur. När vi åkte hem kom det lite snö, men det är borta igen. Nu är det dags att svara på ElisaMatildas frågor- fem en fredag. Denna veckas tema är plask.
1. När tog du ett bad senast?
Ja, det var för någon vecka sedan, när vi hade bubbelpoolen uppe. Vi var tvungna att ta ner den och byta plats eftersom det lutade lite väl mycket. Jag ser fram emot att bada så fort det går. Familjen har nu bytt plats på bubbelpoolen.
2. När lärde du dig simma?
På badhuset i Halmstad när jag gick i småskolan. Man fick åka in med skolan. Det var mysigt på badhuset.
3. Räknar du dig till badkrukorna eller badankorna?
Ha ha badkrukorna! Fast är det varmt så tycker jag om att svalka mig i sjön. Men jag uppskattade bubbelpoolen när det var varmt och skönt vatten.
4. Var badar du helst?
I varmt vatten t ex badkar eller bubbelpoolen.
5. Vad säger du om isbad?
Nej tack! Gillar inte kallt vatten...behöver värme för att lindra värk.
Ha en riktigt skön helg!
Kram Nina
Fler svar här.

10 kommentarer:

 1. jag badar mes i simhall, med son och barnbarn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här finns ingen simhall som är öppen...

   Radera
 2. Du är nog den första jag "känner" som åker till Norge för att handla mat. Hade fått för mig att det är precis tvärtom, då allt är så mycket dyrare i Norge än här hemma.

  Nu är vi i alla fall tre deltagare som helst simmar i sitt eget badkar:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo en del var jätte dyrt, men hittade ändå lite spännande mat. Vi köpte saft fast den var dyr men jätte god! Ja skönt med badkar!

   Radera
 3. Vet du, det är bevisat att vinterbadare blir bra från sin värk. Har bekanta som bl.a har fibromyalgi o de har aldrig varit så friska o värkfria som nu sedan de badar i sjön året om! Därmed inte sagt att jag är redo för detsamma...
  Trevlig helg, jag trodde det var norrmän som handlade i Sverige för att det är billigare här o inte tvärtom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok hade jag inte varit badkruka och tyckt det var ok med kyla hade det kanske varit bra men nja...jag är nog inte heller redo...Jo allt som innehåller socker var dyrt..men ville prova andra smaker.

   Radera
 4. jag vet inte varför men jag tror att det är nyttigt med bastubad med efterföljande bad i isvak. önskar att jag vågade försöka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är det säkert, men jag vågar inte heller kallt bad...

   Radera

Allt du aldrig hann säga

"Allt det du aldrig hann säga" av Anicia S Eriksson. Utgiven av Ebes förlag. Boken är baserad på verkliga händelser. Jag har även...