söndag 2 februari 2020

Smakbit en söndag v 5.-Den röda spiran

 I dag skiner solen från en blå himmel. Underbart! Det ser nästan ut som vår. Jag tror inte våren är här ännu. Snön kommer kanske snart. I dag tänkte vi grilla om en stund och passa på att vara ute. Jag tänkte först dela med mig av en smakbit ur en bok jag har börjat läsa i veckan. Mitt smakprov kommer från Andra delen av Sägnen om Amorina; Den röda Spiran av J.F.Wren. Utgiven av WhipMedia förlag. Jag har skrivit en recension om första delen, Stenbrons hemlighet här. Denna söndag utgår smakebiten från Mari på Flukten fra virkligheten. Man ska dela en snutt av det man läser just nu. Inga spoilers!

Smakprov;
Prolog 
I BEGYNNELSEN VAR det öde på den plats som de två sinnena skapat. De fyllde sakta den värld de för ögonblicket ägnade sitt intresse åt. Växter, vattendrag, berg och djupa dalar. De bägge, som var den allena rådande existensen, fick sakta sällskap av fiskar i vattnet, djur på land och till sist även människor. Med de sistnämda var de villrådiga. Det behövdes ett väsen för att se till dessa enkla människovarelser. De frambringande gudar som människorna kunde tillbedja. Dessa gudar skapades som ledare för de olika folkslagen man gett liv. Gudarna var åtta till antalet, fyra kvinnliga och fyra manliga. När så allt var klart lämnade sinnena denna värld för att sapa ytterligare en.
De åtta gudarna levde i symbios med sina folkslag. Var och en hade valt det folk de ansågsig vilja styra över. Eira, som var den gudinnan sinnena hade skapat först, levde med sitt folk i väst. Landet som befolkades av hennes skyddslingar hade hon döpt till Thulisien. Livet i Amorina, som världen hette, var behagligt och de olika folken levde i fred och endräkt.

Kramizar Nina
fler smakbitar här!
16 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten! Och ja! En ska passa på att vara ute när solen visar sig ¤

  SvaraRadera
 2. Ja du, man kan undra när vintern kommer... Aldrig varit med om något liknande förut, ingen snö på marken och plusgrader för jämnan. Sol och klarblå himmel här med idag, snart dags för en tur med hunden. Tack för smakbiten och ha en fortsatt fin söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja förra året var här fullt med snö och nu inget. var så god och tack detsamma fina du!

   Radera
 3. Tack för smakbiten, ha en bra söndag.

  SvaraRadera
 4. Jag antar att livet inte fortsätter sin behagliga lunk, om det sen är gudarna eller människorna som strular till det! Tack för smakbit, solen skiner också i Fredriksberg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej karaktärerna i boken har fullt upp med att ställa allt tillrätta. Så skönt med solen!

   Radera
 5. Okänd bok för mig, men jag gissar att det är fantasy och det är en genre som jag inte alltid gillar :)

  SvaraRadera
 6. Tack för smakebiten deet var ingen bok jag kände till.

  SvaraRadera
 7. helt okänd bok och författare för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten. Tycker jag känner igen omslaget, men det är ju inte riktigt min genre.

  SvaraRadera

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...