tisdag 18 februari 2020

Livstjuvarna

"Livstjuvarna" Av Linda Andersson, utgiven av Visto förlag. Detta är den första delen i en trilogi. Detta är en lite annorlunda historia om livet efter detta. Boken är spännande från första sidan till den sista. En riktig nagelbitare. Det finns människor som har dött, men de stjäl de levandes liv, genom att se till så en olycka sker. De kallas för livstjuvar. Det är ett brott att stjäla någon annans liv. Fantasifyllt beskriver författaren livet efter detta och himlen verkar vara en spännande och farofylld plats, där inget är som det ska vara. De Kunniga har gjort en broschyr, till de nykomna i dödsriket. Genom att tänka kan man ta sig till olika platser, som finns i dödsriket. T ex  Stranden eller Vintern eller till Staden. Men broschyren berättar inte hela sanningen. Som, att om man går för att bada vid stranden dras man ner till botten, med hjälp av döda människor. De skapar en virvel och sedan äter de ens själ. Boken är fartfylld och Mariell måste hela tiden vara på alerten, för att inte fastna på de olika platserna. Ja, ibland är Mariell riktigt illa ute och hon får lära sig hur livet efter detta fungerar, den hårda vägen. Hon märker också att i dödsriket bränner inte solen och man blir inte våt av vatten, man kan också välja vilka kläder, man vill ha på sig. Ja en underlig plats är det i alla fall. Jag ser fram emot att läsa fortsättning på denna spännande trilogi.
Denna spännande fantasy får ❤❤❤❤❤/5.
När 16-åriga Mariell dör i en bussolycka tillsammans med hennes kamrater från basketlaget, hamnar hon i dödsriket. Mariell känner att hon egentligen skulle leva vidare och nu gör hon allt för att hitta vägen tillbaka till sin familj. Hon får reda på att en livstjuv orsakat olyckan som tagit henne och hennes vänners liv. Hon bestämmer sig för att ta reda på, hur man blir en livstjuv, för att på så sätt ta sig tillbaka. I himmelen finns det olika platser, man kan tillbringa evigheten på. Mariell blir distraherad, på de olika platserna och gång på gång håller hon på att råka illa ut. Dödsriket verkar vara fullt av faror. Ibland glömmer hon bort, att hon vill tillbaka till livet, men sedan kommer hon på att hon måste vidare. Hon får en berlock, som ska hjälpa henne. Men fler vill åt berlocken... t ex Gräshäxan, som berättar hur hon ska gå till väga för att själv bli en livstjuv. Gräshäxan vill ha berlocken i betalning, men Mariell vill inte lämna den ifrån sig. Med list smiter hon ifrån Gräshäxan och beger sig med sin kamrat Bibbi till Vintern. Det är det meningen att hon ska göra en spricka i isen, för att på så sätt komma i kontakt med sitt offer. Man vill stoppa livstjuvarna, genom att täppa till sprickorna. När hon blir förd till herr Vintervits slott, tar han berlocken ifrån henne. Herr Vintervit är en av de Kunniga. Herr Vintervit upptäcker att Mariell inte är som andra, så där med vill han röja henne ur vägen. Hon vill inte lämna vintern, utan sin berlock och tar sig in i herr Vintervits slott för att ta den tillbaka. Ja hur det går för Mariell, hoppas jag får läsa i nästa bok.
Ha en fortsatt trevlig kväll! 
kramizar Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Allt du aldrig hann säga

"Allt det du aldrig hann säga" av Anicia S Eriksson. Utgiven av Ebes förlag. Boken är baserad på verkliga händelser. Jag har även...