torsdag 6 februari 2020

Vem kan rädda Artemis?

 "Vem kan rädda Artemis?" författare Lena Furberg utgiven av Egmont publishing. Detta är den andra delen av Stallgänget på Tuva. Lena Furberg beskriver så fint hur det är att leva med hästar. Om oro när de blir sjuka, glädje när ett nytt föl föds och sorgen när en älskad häst dör. Hon beskriver också glädjen hur det kan kännas när man gör små framsteg med en knepig häst. I det här stallet finns det stor varm gemenskap. Här bryr man sig om varandra, vilket gör att man gärna skulle vilja vara häst tjej på nytt och rida där. Jag hoppas det kommer fler böcker i den här serien, för man vill ju veta hur det går. Boken är baserad på verkliga händelser. Omslaget på den här fina hästboken är illustrerat av författaren. Jag kan sakna författarens illustrationer inuti boken, vilket hade gjort boken ännu finare. Annars är boken perfekt och får 🐴🐴🐴🐴🐴/5 av mig.
Ungdomarna som rider på Tuva stallet ser fram emot ett bra år, men snart händer det något som oroar dem. Framför allt Jonas som äger Artemis. Hon får kolik gång på gång.Vad är det för fel? Kan man göra något? Petras häst Jasmin Way börjar lägga på sig hullet när hon sluppit all stress och Petra ser fram emot att träna henne. Gänget rider till ridhuset för att träna, men Jasmin Way tycker det är läskigt där. Petra känner sig lite dum men så träffar hon en tjej som tycker att hon har gjort ett stort framsteg med hästen. En dag klarar inte Artemis mer utan hon kollapsar i hagen. Det finns inget man kan göra och Jonas är förtvivlad. Han kommer inte till stallet mer och kompisarna blir oroliga. Det försöker ta kontakt med honom, men han vill inte prata. De saknar Jonas och Artemis och vill inte att boxen ska hyras ut till någon annan. Så ser de en ryttare en stor vit häst på avstånd. Vem kan det vara? 
Ha en fortsatt trevlig dag!
Kram Nina
Läs recensionen om "Du och jag Rejsab" här.

Från baksidan;
I det mysiga lilla Tuva stallet finns sex hästar. Ingen är den andra lik och alla har sin egen speciella historia. Gänget som har hästarna hjälper varandra i vått och torrt. Det finns inga genvägar för att hitta fram till hjärtat hos en knepig häst, men heller ingen större glädje än när det lyckas-och inget smärtsammare sorg än när man måste skiljas åt. 

Det nya året började så bra i Tuvastallet. Petra hade äntligen hittat sin drömhäst Jasmin Way, lilla shettisen Josefin av friheten skulle föla till våren och Jenny hade bestämt sig för att behålla fina Contessa. Rejsab, Granis och Trullan var busiga som vanligt, men det var ju alla vana vid....
Allt var toppen förutom att Artemis hade fått kolik. Inte bara en gång, utan flera. Jonas var orolig. Han måste komma på vad som var fel. Älskade Artemis...Vem kan lösa mysteriet och hjälpa henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Utan oss

"Utan oss" av Susanne Sundling utgiven av Lava förlag . Johan och Annikas barn har nu lämnat boet, och Annika försöker nu vänja ...