söndag 16 februari 2020

Smakebit en söndag v. 7-Top ten-baby

I dag är det åter igen söndag och dags för en ny smakbit en söndag. Det blåser och regnar ute, men vi har varit på en skön promenad med hundarna. Jag har så mycket värk i kroppen och noll energi, så jag har beslutat mig för att ta upp Lchf igen. När jag åt enligt Lchf förut, så var jag mycket piggare och mindre värk. Det är många hälsofördelar när man äter enligt Lchf. Lite svårare för oss med familj, för alla vill inte äta enligt lchf, men jag kommer göra mitt bästa. Idag utgår smakebiten från AstridTerese på Betraktninger. Den enda regeln, no spoilers! Mitt smakprov kommer denna söndag från Top ten-baby skriven av Frida Gråsjö utgiven av SAGA Egmont. Jag har recenserat Fridas första bok Top ten- Listan här.

                                                                      Kapitel 1
Sara tog ett fastare tag om skivstången. Hon kunde inte fatta att hon gått med på det här. Att man gjorde knasiga saker när man var kär, var en sak, men att följa med sin nyblivne pojkvän på ett crossfitpass tog väl ändå rekordet, i alla fall om man var en person som inte tyckte om att träna. Men är man kär så är man, och för Dannys skull var Sara beredd att prova allt, minst en gång, även om det var lika viktigt för henne att de var självständiga i förhållandet. Danny var allt Sara drömt om hos en man, och hon kände djup tacksamhet över förra årets aktiviteter som lett till att de blivit ett par. Sara hade, efter en period av nedstämdhet, hittat en kvarglömd lista med mål för året och genomfört dem som sina egna. Det var aktiviteter som hon aldrig skulle gett sig på annars, som en vandringsresa, jobbyte och matlagningskurs. Mest tacksam var Sara för volontärarbetet hon påbörjat som ett av målen på listan, cykling utan ålder, där Danny var initiativtagare till den lokala organisationen. Danny hade även varit guide på vandringen, men det var först när de misslyckades tillsammans på en .matlagningskurs som Sara på riktigt hade fått upp ögonen för honom.
Från baksidan;
Sara är lyckligare än hon varit på länge. Hennes förhållande känns helt rätt, hon stormtrivs på jobbet, och hennes bror sa gifta sig. När pojkvännen Danny lyckas sälja ett reportage de jobbat på till en populär tidning, är det som att saker och ting inte kan bli bättre. Men när reportaget blir en dundersuccé får Danny ett erbjudande om att jobba ett halvår på Svalbard. Han tackar direkt ja, utan att diskutera det med Sara först. Lagom till att Sara vant sig vid tanken på ett distansförhållande får hon red på att hon är gravid. Reaktionen från Danny är allt annat än den hon hoppats på-han är inte redo att bli pappa. Men efter att han har åkt tar Sara ändå beslutet att behålla barnet och av sina bästa vänner får hon hjälp att förbereda sig på allra bästa sätt. Tillsammans gör de en ny lista: Top ten-baby. Nu får det bära eller brista.
Hoppas ni inte blåser bort!
Kramizar Nina
Recension av Top ten-listan här.
Fler smakbitar här.

17 kommentarer:

  1. Tack för smakbiten! Ännu en ny bok för mig, har nog dålig koll på den sortens böcker tror jag. Och ja, det var ett riktigt ruskväder idag, men tur att vattnet kommer ner som regn och inte snö... drivsnö vill man ju helst slippa. ;)

    SvaraRadera
  2. Den här boken kände jag inte till. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  3. bara regn och blåst här också och grått, grått, grått. känner varken till titel eller författare till din bok. tack för smakebiten!

    SvaraRadera
  4. Tack för smakbiten. Den här serien har jag tänkt prova att läsa någon gång :-)

    SvaraRadera
  5. Okänd bok för mig, inte riktigt min genre tror jag.

    SvaraRadera
  6. Det där verkar vara en trevlig bok. Tack för smakbiten.

    SvaraRadera
  7. Tack för smakbiten. Har läst första delen.

    SvaraRadera

Tills jag hittar dig

"Tills jag hittar dig" av Harlan Coben , utgiven av Bookmark förlag . För fem år sedan hittade David sin då tre år gamla son, Matt...