tisdag 18 januari 2022

En brud för dagen

"En brud för dagen" av Jenny Jacobsson är utgiven av Lind&Co. Hans och Ofelia ska gifta sig. Hans är en känd författare och Ofelia jobbar i en livsmedels butik. Allt borde vara frid och fröjd. Bröllopsdagen närmar sig, men Hans tycks dessvärre inte prioritera de olika träffarna de har med prästen, och andra event som rör bröllopet. Han prioriterar hellre en helg med killgänget, än att välja ut bröllpsmenyn till bröllopsfesten, tillsammans med Ofelia. Han skickar sin mamma istället. När någon har synpunkter på hur Hans beter sig anser han att han inte gör något fel, tvärt om det är alla andra som har fel, och han får göra som han vill. Ofelia får tillslut kalla fötter och lämnar honom. Hon träffar på en kille med husbil och bestämmer sig för att en sådan vill hon också ha. Det är en dröm hon haft sedan länge, men Hans resonerade att cirkus liv inte är något för dem. Sagt och gjort börjar hon leta på blocket och snart hittar hon en husbil i en prisklass hon har råd med. Hon gör allt för att få Hans att förstå att det inte blir något bröllop, något han inte vill gå med på. Hans gör såklart allt för att få Ofelia tillbaka, men faller hon för hans knep? Det återstår att se. 

Författaren skriver från de olika huvudperonernas perspektiv. Deras tankar och känslor kommer fram, vilket gör att man lär känna deras olika personligheter. Författaren skriver sin bok med en humor som är helt underbar, speciellt karaktären Hans, trampar gång på gång i klaveret. Hon lockar fram många skratt från min sida. Jag gillar också hennes fina miljöbeskrivningar och livet som nybliven husbilsägare känns realistisk. Boken är lätt att ta sig igenom och man är fast från första sidan. Ska man läsa en enda bok 2022, tycker jag att man ska läsa den här. Denna hjärtevärmande feelgood roman får ❤❤❤❤❤/5.

Mitt favoritställe ur boken;Hans hade skämt ut henne inför hela personalstyrkan och alla kunder. Gud vet vad det pratades om på byn efter det här. Hon satt vid matbordet i husbilen och åt rostbiff och potatissallad. Vänd med ryggen mot sovloftet för att slippa se den obäddade sängen. Hur kom det sig att Hans inte gav upp? Han kunde inte på allvar tro att de skulle bli ett par igen och att han dessutom dykt upp med exakt kopia av sin förra vigselring var skrattretande. Ofelia visste med säkerhet att det var samma modell eftersom hon vid ett tidigare tillfälle hade letat igenom Hans byrålåda i jakten på ett par solglasögon han hade bett henne leta fram. Då hade ringen legat där i botten på lådan och skräpat bland gamla instruktionsböcker till diverse teknikprylar. Hon hade lyft upp den och satt den på fingret, även om Hans fingrar var mycket bredare än hennes ville hon känna känslan. Efter det hade hon avskytt ringen och bara åsynen av byrålådan förde hennes tankar till den. Hur var man funtad om man köpte samma modell när det fanns tiotusentals olika varianter att välja mellan?  

Från baksidan; HANS OCH OFELIAS BRÖLLOP NÄRMAR SIG MED STORMSTEG, och hon borde vara den lyckligaste  kvinnan på jorden. Men för varje dag som går känns ett bröllop alltmer avlägset. Vill Ofelia Ohlander verkligen gifta sig?

Hans är en framgångsrik författare som inte tar livet på särskilt stort allvar. En sådan man som har huvudet bland molnen och ofta dubbelbokar sig. Ofelia känner sig allt oftare bortprioriteras. Till slut får hon nog och lämnar honom, och med en spontanköpt husbil tar hon sig ur tillvarons hamsterhjul. När hon väl gör det öppnar inte bara vägarna upp sig, utan även  hennes hjärta. 

Ha en underbar dag 

Kramiz Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

MeloDrama Queens-Vad kan gå fel?

"MeloDrama Queens-Vad kan gå fel?" av Nanne Grönvall om MeloDrama Queens, utgiven av Lava förlag . I den här boken får vi följa ...