lördag 15 januari 2022

Som om det inte var nog

 Nu har jag läst "Som om det inte var nog" av Anette Nyberg, utgiven av Lava förlag. Detta är del två om Lisa och hennes café. Lisas ex make Lasse vill ha henne tillbaka, men när hon inte går med på det, lämnar han nya chockande besked. Samtidigt beslutar hon sig för att utöka sitt café och startar en omfattande utbyggnad. När barnen är hos sin pappa, känner hon sig ensam och börjar se sig om efter sällskap. Hon möter mycket motstånd och många förändringar är på gång. Alla hennes planer äventyras. Hur ska det gå?

Precis som första boken är denna väldigt lättläst och mysig bok. Det är bra flyt i språket och miljön är underbar. Det är en så härlig stämning bland stammisarna på fiket. Författaren får en att känna den där speciella känslan av att mysfaktorn är hög.  Även denna bok har ett jätte fint bokomslag. Jag hoppas det kommer en fortsättning på böckerna om Lisa. Jag vill veta hur det går.  Även denna boken får ❤❤❤❤❤/5.

Mitt favoritställe ur boken;Dörrklockan plingar till och Susanne hälsar glatt på kunden som kommer in. 

-Semlor, redan.

-Jajamen, fortsätter Susanne med samma leende på läpparna som innan.

-Är ni inte kloka eller. Det är trettonhelg, inte fetisdag, säger mannen surt som är i runt sjuttioårsåldern, gissar Lisa, och har ett stripigt grått hår som han kammar över sin flint. 

-Det är en tradition att starta upp på trettonhelgen, säger Lisa som hoppar in i samtalet.

-Det är bara för att ni ska tjäna en massa pengar i handeln som ni håller på så här och förstör alla gamla traditioner. Nu är det väl snart lussekatter till midsommar också om ni får bestämma, fortsätter han surt.

-Det ska vi försöka undvika, säger Lisa och ler stort åt honom och hoppas det ska mjuka upp honom. 

Hon hade dock sett att varje månad hade en tradition som gjorde att försäljningen ökade. 

-Vad kan vi locka dig med istället? frågar Susanne glatt och farbrorn mjuknar lite när Susanne bearbetar honom ett tag med sin härliga dialekt.

Han går därifrån nöjd och glad med två semlor i en påse. Det visade sig att han kom från Skåne och hon fick honom på fall.

Från baksidan;LISA KÄMPAR FEBRILT för att få livspusslet att gå ihop. Separerad från sin man som vädjar om att de ska försöka på nytt trots att han slagit hennes tillvaro i spillror och även fortsätter att chocka henne med oväntade besked. Hur tänker han?

Att driva ett café och vara ensamstående med barnen är en utmaning. Samtidigt inser Lisa att hon måste utöka verksamheten om hon ska kunna försörja sig och barnen.

De förändringar hon gör utmanar dessvärre personalen och hon får återigen känna på att det inte är så lätt att vara chef. Även andra sätter käppar i hjulet för henne och äventyrar alla planer. 

Det finns dock en person som bidrar till att hålla henne över vattenytan och hon längtar efter de stunder då han kommer in på fiket. 

Ha en trevlig helg!

Kram Nina

Läs även recensionen av 

"Som om ingenting hänt"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Moorlandstallet- Den nya hästen

"Moorlandstallet- Den nya hästen" av Catherine Hapka utgiven av Bonnier Carlsen förlag . Boken är baserad på  Star-stable spelet ...