fredag 21 januari 2022

Sportig abc bok igen!

"Sportig ABC bok igen!" Är skriven av Åsa Sandell och bilderna är illustrerad av Annabella Gustafsson. Boken är utgiven av Idus förlag för barn 3-6 år. 

Detta är en ABC bok i rimform. Hela alfabetet är med och handlar om olika sporter. Där finns ridsport, långdistans och tyngdlyftning och många andra sporter. 

I denna bilderbok handlar det om sportiga killar, men författaren har även skrivit "Sportig abc bok" för sportiga flickor. Varje bokstav har ett fyndigt rim och roliga bilder. Killarnas namn är roliga och vi får följa  t ex Yoga-Yasir, Längdåkar-Lo och Fristils-Fridolf. Boken visar också att man får hålla på med den sporten man tycker om. Jag tycker detta är ett roligt sätt att lära sig bokstäver på. Ett boktips till alla som håller på att lära sig läsa. 

Författaren leker med språket och jag och min dotter hade en trevlig stund medan vi läste boken. Boken får ❤❤❤❤❤/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Hästhoppar-Hasses gotlandsruss blir nödig just i starten 

Kniper med sin breda studs och bajsar sen i farten

Från baksidan;Möt balett Bilal, Gympa-Gert, Klätter-Klas, Yoga-Yasir och tjugofem andra små personligheter. Funkar dålig andedräkt som självförsvar? Kan en häst bajsa i farten? Och hur tungt är det att lyfta sin egna pappa?

Bokens finurliga rim och färgstarka bilder väcker lust till både sport och språk. 

Ha en trevlig dag 
Kramis Nina 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...