tisdag 4 januari 2022

Pengabrevet

Denna relations deckare "Pengabrevet" är skriven av Karina Johansson utgiven av Hoi förlag. Bokens handling utspelar sig på skidorten Sunne i Värmland. När Annelies farbror Ville hittas svårt misshandlad och senare dör på sjukhuset ställs frågan. Vem ville se den snälla farbrorn död? Ha det att göra med den stora summan pengar han hade i ett brev? Vem är mördaren? Är det någon främmande eller någon bland dem som jobbar på skidanläggningen? Ja frågorna är många och polisen står handfallna. Jag tycker att språket är bra och boken är så spännande att man bara vill fortsätta att läsa den. Miljöerna är fint beskrivna och karaktärerna känns trovärdiga. En riktigt mysig deckare. Passar bra att läsa i vintermörkret medan snön dalar ner utanför. Jag gillar upplösningen i slutet av boken, mördaren var såklart inte den jag trodde, vilket gör att den inte är så förutsägbar. Jag hoppas få läsa något mer av författaren framöver. Boken får ❤❤❤❤❤/5.

Ett favoritställe ur boken;Iklädd en av Villes flanellsskjortor tassade Annelie ut till vardagsrummet och tände en brasa i kaminen. Petter stannade i sängen och hon nynnade när hon petade in vedträna. I flera timmar hade de pratat och gått igenom allt som hänt. Det var en lättnad att plånboken i skåpet var ett missförstånd, och att han inte var tillsammans med Nicole. De hade rett ut hela historien och det visade sig att de ätit middag ett par gånger, precis som han sagt förut. Eftersom Tessan hävdat att Liam var Nicoles nya kille, valde Annelie att tro på honom. Och det var av ren omtanke han hade dragit sig undan natten i lägenheten. Han ville inte att hon skulle göra saker hon fick ångra efteråt, när hon befann sig i chock.

Hon återvände till sovrummet och där låg Petter på rygg, med ena handen bakom nacken och tittade på en av tavlorna. Målningen föreställde gården som den såg ut i sin storhetstid, när farmors föräldrar bodde här och jordbruket blomstrade. I trädgården fanns det en syrenberså där kvinnorna druckit kaffe och på målningen syntes även ett par torp som tillhörde gården och som pigor och drängar bott i.

-Fint ställe, sa Petter och Annelie höll med.

-Farmors far ritade huset, och det sägs att han inspirerades av en herrgård han sett på en av sina resor till Norrland. Gården heter egentligen Stora Näs.

Från baksidan;Vinteridyllen går i kras på skidanläggningen i Sunne när Annelies farbror Ville hittas svårt misshandlad i skidliften. Ingen förstår vem som skulle vilja skada den gamle mannen. Polisen står som handfallen och när Ville dör på sjukhuset blir Annelie fast besluten att själv försöka ta reda på vem som är mördaren. Har Villes död något att göra med kuvertet fullproppat med pengar som hon såg i hans stuga? Och vart leder nyckeln som hon får från hans advokat? Samtidigt har Annelie haft en tuff period på skidanläggningen där hon jobbar. När vd:n oväntat slutar tar den trevlige och charmige Petter över. Men är han den person han utger sig för att vara? 

Ha en fortsatt trevlig dag 
Kram Nina Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi rymmer till draken

"Vi rymmer till draken" av Susanna Martelin illustrerad av Amanda Chanfreau utgiven av Bonnier Carlsen förlag . För barn 6-9 år...