söndag 30 januari 2022

Undergång

"Undergång" av Natalie Sjögren utgiven av Fantasi förlaget, handlar om tvillingarna Emy och Melissa. Deras faster hör av sig till dem och ber dem komma till hennes sommarstuga. När de kommer till stugan, verkar något inte vara som det ska, och de hittar fastern död. När tvillingsystern Melissa plötsligt  försvinner, måste Emy ta sig ner i underjorden för att rädda henne, från de mörka krafterna. Där stöter hon på väsen från sagorna som fastern har berättat om. Men vilka av de olika varelserna som bor där kan hon lita på? Hon får hjälp av Mark som också verkar bära på en hemlighet.

En riktigt spännande bok som föll mig i smaken. Boken är lätt att komma in i och boken är svår att lägga ifrån sig, på grund av att det händer saker hela tiden. Vi får följa Emy på en spännande resa i underjorden. Författaren har skapat en riktigt bra fantasivärld. Där möter vi troll, vättar och andra mytologiska väsen. Berättelsen och miljöbeskrivningarna känns realistiska. Jag gillar att det pågår en kamp mellan det goda och det onda. Jag gillar också att det finns en liten romantisk tvist mitt i all spänning.

Denna bladvändare får ❤❤❤❤❤/5.

Mitt favoritställe ur boken;Det snurrade i huvudet och hon hade svårt att fokusera blicken. Allt runt omkring henne svartnade. Någonting tog tag i hennes fot, slöt sig runt hennes ankel och ryckte i henne. Hon kunde inte se vad som fanns nedan för henne, utan uppfattade bara något mörkt och böljande.

I nästa sekund stirrade ett par blå ögon rakt in i hennes. Någonting tryckte sig mot hennes läppar. Därefter strömmade luft in i hennes lungor. Ljuvlig luft. Emy drog djupt efter andan och världen kom rusande tillbaka. 

Med nya krafter orkade hon sparka sig uppåt och när hon äntligen bröt vattenytan hade hon aldrig varit så glad över att kunna andas igen. 

Förvånat såg hon sig omkring i vattnet, men kunde inte se vad som hade hjälpt henne. Vågorna skymde sikten och även om hon kunde andas igen var hon yr och det flimrade för hennes syn. 

På klipporna stod monstervättarna kvar och vrålade efter henne. Hon vände sig mot Nidingen för att slippa se dem. Det var långt till ön och i det kalla vattnet orkade hon inte röra sig så mycket. Hela kroppen var stel som en pinne.

Ett grepp om hennes handled fick henne att skrika till. Plaskande försökte hon komma undan, men märkte efter en stund att hon inte drogs under ytan utan längs med.

"Vi hjälper dig", hördes en kör av röster. Emy var osäker på om det var inne i hennes huvud eller kanske under vattnet. Hon snurrade runt och såg något som virvlade runt omkring henne.

Hår.

Rött, brunt och blont hår snodde sig runt henne, värmde hennes kropp och lyfte den upp mot ytan. Fiskfjäll glimmande i vågorna. Det var inte längre någon fråga om vad som hjälpte henne. Rädslan byttes ut mot nyfikenhet. Istället för att streta emot lät hon sjöjungfrurna guida henne genom vågorna.

Mot Nidingen.     

Från baksidan;Emy och Melissa hittar sin faster död i sommarstugan. I naturreservatet Näsbokrok har mörka krafter vaknat till liv. Systrarna har knappt hunnit sörja förrän Melissa försvinner. De historier fastern brukade berätta har förvandlats till verklighet. Emy tvingas bege sig till underjorden för att hitta till Melissa. Där ställs hon inför olika väsen från den nordiska folktron. Vilka kan hon lita på och vilka tjänar de mörka? Kommer hon hitta sin syster innan det är för sent?

Ha en fortsatt trevlig söndag! 

Kramizar Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Moorlandstallet- Den nya hästen

"Moorlandstallet- Den nya hästen" av Catherine Hapka utgiven av Bonnier Carlsen förlag . Boken är baserad på  Star-stable spelet ...