onsdag 12 januari 2022

Kärleksrutten- Nya Zeeland

"Kärleksrutten-Nya Zeeland" är första delen i serien "Kärleksrutten" av Caroline Twamley, utgiven av Bymarken förlag. Louise och Anne ska på sitt livs resa till Nya Zeeland. För att se så mycket de kan av landet tänker de backpacka runt. De har gjort en resplan men snart spricker den lite, då Anne vill ha lite roligt också. Hon älskar att flirta medan Louisa är lite mer lugnare av sig. Det är inte lätt att resa med någon som är så olika, ändå trivs Louisa och Anne med varandra. Miljöbeskrivningarna och handlingen är så välskriven. Man förstår också att författaren hade god kännedom om Nya Zeeland. Jag tyckte det är en rolig och mysig bok och deras äventyr gör att jag ibland inte kan låta bli att skratta. När de träffar på ett film team  uppstår det en romans. Boken slutar definitivt inte som jag tänkte, så om ni vill veta hur det gick, tycker jag absolut att ni ska läsa boken. Boken får full pott av mig! ❤❤❤❤❤/5. 

Mitt favoritställe ur boken;"Ring din mobil nu så jag hör var den är." Hon gick fram till buskaget och stod stilla tills hon hörde signalen börja ljuda från buskarna.

Efter att ha dragit ett djupt andetag böjde hon sig framåt och började vika undan grenarna för att komma fram. Det visade sig att vara lättare sagt än gjort då buskaget var riktigt tätt.

Louisa tog ett steg till baka och insåg att hon nog skulle bli tvungen att krypa för att komma in. Med en suck lade hon sig på knä och kikade in under bladverket. Det här skulle inte bli lätt. Hon böjde ner huvudet för att skydda ögonen och började sakta ta sig framåt. 

Mobilen tystnade men när Anne ringde upp igen fick Louisa plötsligt syn på den. Den låg en bra bit bort och Louisa gjorde en grimas när en kvist repade hennes kind. Det här var helt galet. Varför gjorde hon det här? Fast Louisa visste mycket väl varför hon gjorde det. För att annars skulle Anne bryta ihop och det ville Louisa inte vara med om. 

Med ett stön lade hon sig ner på mage för att åla sig fram sista biten. Trots skärmen på kepsen fick hon smuts i ögonen och blinkade hårt för att få bort det samtidigt som hon sträckte ut armen så långt hon kunde för att nå mobilen. Hon kunde känna den med fingertopparna men fick inget tag om den. Hon puttade ifrån med ena foten och lade huvudet på sned för att komma under en låg gren och lyckades tillslut få grep om telefonen. Yes! 

Med mobilen i ett fast grepp började hon hasa baklänges ut från snåret. Hon tyckte att hon hörde några okända röster och tänkte att det var väl vandrare som passerade på stigen bakom henne. När benen hade kommit ut från buskarna satte hon rumpan i vädret och drog ut överkroppen samtidigt som hon hörde något som lät som tillbakahållet fnitter bakom ryggen. Hon vände sig om, fortfarande sittandes på knä, och fick syn på en liten grupp människor som samlats runt Anne som alla stod med sina mobiler riktade på henne. Vad gjorde de? Filmade det? 

"Men du måste hålla med om att det var lite roligt?" Anne såg på Louisa med ett brett leende och puttade fram en assiett med en gigantisk muffins emot henne.

" Nej det var inte roligt alls!" fräste Louisa och blängde på muffinsen. " Där riskerade jag liv och lem för din mobil, och vad får jag för tack? Jag blir filmad i en mycket osmickrande position av en massa turister och figurerar nu med all säkerhet på en mängd sociala kanaler."

" Men det är ingen som vet att det är du", frustande Anne som såg ut att kämpa för att hålla tillbaka skrattet.

Från baksidan; Äntligen är de på väg! De bästa vännerna Louisa och Anne har tillslut kommit iväg på sin drömresa till Nya Zeeland. Louisa har noggrant gjort upp en resplan som hon ser fram emot att följa till punkt och pricka, men det blir inte så smidigt som hon tänkt eftersom Anne som är spontan hellre vill göra det som känns kul för stunden. Deras olikheter visar sig på flera sätt och blir inte bättre när Anne envisas med att använda hashtaggen #kärleksrutten på deras resefoton som hon lägger upp på instagram. Louisa har under en tid dejtat David lite sporadiskt och hon vill inte att han ska få fel tankar om vad de har för sig på sin semester. 

Väl på Nya Zeeland upplever de fartfyllda äventyr blandat med vilda utekvällar och nya bekantskaper och när Anne tillslut övertalar Louisa att släppa loss leder de till fler oförutsedda upplevelser och en oväntad romans...

Ha en fin dag!

Kramis Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tårtor och tavlor

"Tårtor och tavlor" av Camilla Dahlson utgiven av Lind & Co. Elvira har precis flyttat till Göteborg. Då pojkvännen, sedan f...