torsdag 30 november 2023

Julmys på Wishing wood

"Julmys på Wishing wood" av Holly Martin utgiven av Lavender lit förlag. Åtta dagar före julafton kommer Evergreen med sin fina clydesdale häst Thunder, som drar hennes röda gamla cirkusvagn, fram till Wishing wood. Heith Brookfield, den sista brodern som är singel, möter upp henne. Heith blir förvånad, då han förstår att han med hjälp av henne, ska klä ut sig till tomtefar och Evergreen ska vara tomtemor. Evergreen arbetar nämligen som makeup artist. De ska utklädda träffa de olika barnen som befinner sig på den mysiga semesteranläggningen vid några tillfällen fram till jul. Efter jul är det tänkt att Evergreen ska resa vidare. Men ju mer Heith träffar Evergreen, ju mer vill han att hon ska stanna. Han försöker därför involvera Evergreen i sitt liv så mycket han kan. Allt för att få henne att stanna och se om deras förhållande kan utvecklas till något mer. Dock är Evergreens förflutna lite komplicerat och hon är rädd för att inte få förhållandet att fungera. Ska Evergreen ändå ge Heith en chans trots allt, och låta julmagin göra resten? 

Detta är tredje och sista delen i serien om Wishing wood. Alla delarna kan läsas fristående. Jag har tyckt så mycket om alla tre delarna i serien. Jag gillar verkligen tanken på de små vackra semesterstugorna uppe i träden. I denna delen håller familjen Brookfield på att pynta inför julen och författarens beskrivning, gör så att det låter som en vacker och magisk plats. Man önskar verkligen att man var en del av den mysiga familjen Brookfield. Äkta julkänsla infinner sig medan man läser, och lägger sig som en varm filt runt en. Författaren lyckas få mig förtrollad med de målande miljöbeskrivningarna och den kärlek de olika familjemedlemmarna delar mellan varandra. Där kommer då Evergreen med sitt bagage, och känner sig för första gången på länge involverad i en familj, vilket så klart skrämmer henne. Men den stiliga och charmiga Heith, och en magisk och vacker vit hjort, visar henne att det är dags för en förändring. Hoppa upp i mysigaste soffhörnan med en kopp choklad, läs och njut! Denna ljuvliga smällkaramell får ♥️♥️♥️♥️♥️/5.

Mitt favorit ställe ur boken;

Kapitel 10

Middagen med familjen Brookfield hade varit simmig, kaotisk och fullkomligt underbar. Amelia hade också varit med och suttit med flickorna i ena änden av bordet och flera gånger fått dem att gapskratta. 

Således hamnade Evergreen och Heath i motsatta änden, och även inte var ensamma kändes det ibland som det, så hypermedveten var hon om närheten till honom. 

"Jag hörde att du ska vara med på vårt julspektakel", sa Meadow och slickade glassen av skeden. Det var hennes andra portion, men som hon påminde alla om åt hon ju för två. Evergreen fick skamsköljningar. Hon hade inte tänkt på vad alla andra skulle tycka om att hon trängde sig på deras familjehäng. 

"Jag måste inte", sa hon. "Det var bara ett förslag. Om du vill ska jag inte..." Hon famlade efter orden när Heath lade handen på hennes arm. 

"Det är ingen som inte vill", sa han bestämt. 

"Gud nej", sa Meadow. "Om du är modig nog att vilja härda ut är det bara roligt om du är med. Vi brukar göra stor affär av julen för tjejernas skull, så vi håller på med olika fjantiga grejer. Det är kaosigt och roligt, men ju fler, desto bättre." 

Evergreen log lättat. Hon avskydde tanken på att tränga sig på. Men Meadow var så genuint varm och välkomnande att Evergreen märkte att det inte var några problem." Tack jag ser fram emot det. "

Det gjorde hon faktiskt Det var längesedan hon firat jul med någon över huvud taget och hon hade saknat det. 

"Jag borde gå, jag måste gå upp tidigt i morgon och hjälpa till med julpyntade", sa Evergreen, som noga såg till att inte nämna vad hon skulle göra inför tjejerna. 

Baksidestext;

Evergreen Winters lever ett okonventionellt liv. Hon bor i en gammal cirkusvagn och hästen Thunderbird är hennes ända sällskap. Hon stannar aldrig tillräckligt länge på en plats för att rota sig och det är precis så hon vill ha det. Tills hon anländer till vackra Wishing wood bara åtta dagar före jul...

När Evergreen tackade ja till det tillfälliga jobbet på Wishing wood hade hon inte räknat med att träffa Heath Brookfield. Känslorna som väcks mellan dem är lika oväntade som omedelbara och för varje dag som Evergreen tillbringar på semesternläggningen får hon en glimt av hur livet skulle kunna se ut om hon bara stannade där. Men hon har blivit bränd förr, och sist hon tillät sig att känna kärlek förlorade hon allt. Hon vägrar låta det ske igen. 

Men Heath är inte den som ger upp i första taget. Han gör allt han kan för att få Evergreen att lita på honom, samtidigt som hennes avresedatum närmar sig med stormsteg... 


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina

Läs också min recension av "Huset i 

det blommande trädet" 


Läs också min recension av "Kärlek bland 

trädkronorna" 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Glimma - Spelet

"Glimma - Spelet" av Marie Helleday Ekwurtzel , illustrerad av Lena Furberg , utgiven av Hegas förlag . För barn 9-12 år. Lilly o...