onsdag 29 november 2023

Vid avgrunden rand

"Vid avgrunden rand" av Cecilia Andersson, utgiven av Sandebo förlag. Vi får följa Annas arbete som konsult. Via sin granne Gunnar, träffar Anna Gunnars brorson, som är bilmekaniker och småbarnspappa. Stefan gör allt för att det ska gå runt ekonomiskt för sin lilla familj. Dock behöver han hjälp av Anna med bokföringen. Plötsligt dyker en av Västerviks mest framstående företagare, Göran upp och erbjuder Stefan att serva hans bil. Det resulterar snart i fler uppdrag som bilmekaniker. Dessutom vill Göran och hans framgångsrika kollegor, även involvera Stefan i andra affärer. Stefan får dessutom ett lockande erbjudande om att få hyra en ny och bättre lokal. Dock börjar Stefan ganska snart känna sig olustig över affärerna, med de rika företagarna, men hur ska han ta sig ur de klorna han har hamnat i. Och vad är det för affärer hans fru har med sin chef på jobbet? 

Detta är den tredje delen i serien om Anna och hennes arbete som konsult. Det är bra att läsa böckerna i följd, då referenser görs till föregående böcker i serien. Jag har läst författarens två föregående böcker, och jag tycker att de bara blir bättre och bättre. Jag känner verkligen att Cecilia har utvecklats som författare. I denna delen får vi lära känna Gunnar lite mer och hans bakgrund berättas i några egna kapitel. Dessutom utvecklas Gunnars och Annas förhållande. Förutom att Anna hjälper Stefan med bokföringen, reder hon dessutom som vanligt ut misstankar om ekonomisk brottslighet, som berör en av cheferna i kommunen. Stefan beskrivs som en helt vanlig kämpande småbarnspappa, som råkar ut för skumma figurer och tar en del felaktiga beslut. Boken slutar spännande, med en liten cliffhanger, så jag hoppas på att få läsa vidare om Anna och hennes spännande arbete som konsult. Denna spänningsroman får ♥️♥️♥️♥️♥️/5.

Mitt favorit ställe ur boken;

Anna

Anna kände Gunnars våta hår mot sin tinning, hans armar kring hennes kropp och hur hans andetag kittlade mot örat. En våg av värme sköljde genom henne och hon ville klamra sig fast vid honom. Instinktivt tryckte kroppen sig närmare och när han svarade med att stryka händerna långsamt över hennes rygg suckade hon lätt. Trots att de bara fått vara nära ett fåtal gånger hittills anpassades deras kroppar nyfiket efter varandra. 

Gunnar drog sina läppar över hennes kind, tvekade vid mungipan men kysste henne sedan lätt. Rysningarna for över Annas hud och hon besvarade kyssen med mer intensitet än han visat. Med ens tyckte hon sig märka en tveksamhet i hans rörelser men istället för att backa och dra sig undan tog hon för sig ännu mer. En sekund senare tog han tillbaka initiativet, nu utan vare sig tvekan eller lätta rörelser. Kyssarna djupnade allt mer och händerna grävde djupare in, allt för att komma nära. Ända till huden. 

"Är du säker?" Gunnars ord lät som en flämtning när han skapade någon centimeters utrymme mellan dem. 

"Ja." Rösten bar henne knappt. "Jaa", upprepade hon tydligare och drog honom intill sig igen. Men en snabb rörelse som hon knappt hann uppfatta förde han henne mot köksbänken bakom dem. I något slags outtalad gemensam rörelse hamnade hon sittande ovanpå bänken och för att få hålla honom nära slog hon benen om honom. Ländskillnaden jämnades inte ut utan nu var Anna snarare den längre av dem, och hon nyttjade tillfället genom att dra i hans hår och lägga händerna kring hans ansikte. Hon kysste de halvt slutna ögonen, drog sin lena kind mot hans sträva och nafsade lätt i hans underläpp. Hans stön gjorde henne alldeles rusig.

En suddig bild från en annan tid med en annan man dök upp på näthinnan och med ens fanns osäkerheten där. Men lika snabbt bestämde hon sig för att det var annorlunda nu-även om det var länge sedan hon varit med en man ville hon njuta fullt ut. I alla fall ikväll. Samtidigt som hon tryckte undan både gamla bilder och känslor drog hon i Gunnars skjorta och hittade hans hud därunder. 

Baksidestext;

Vid det gamla Lucernaområdet i Västervik driver den hårt arbetande mekaniker Stefan Karlsson en liten bilverkstad. Varje dag är en utmaning att få livet att gå ihop för honom, både som småföretagare och småbarnsförälder, men efter ett oväntat besök av en av Västerviks mest framgångsrika företagsledare börjar framtiden se ljusare ut. Dock inser han ganska snart att allt inte är som det verkar. 

På andra sidan stan brottas redovisningskonsulten Anna med ett nytt uppdrag som hon snabbt blir personligt involverad i, på mer än ett sätt. Den här gången verkar inte heller grannen Gunnar kunna komma till undsättning-han är upptagen med att konfrontera sitt eget förflutna... 


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina

Läs gärna min recension av "I viken mörker" 


Läs gärna min recension av "Ur skogens 

djup" 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Glimma - Spelet

"Glimma - Spelet" av Marie Helleday Ekwurtzel , illustrerad av Lena Furberg , utgiven av Hegas förlag . För barn 9-12 år. Lilly o...