onsdag 25 januari 2023

Rolf på räddningsuppdrag

"Rolf på räddningsuppdrag" av Carita Filipsson och Petra Nyqvist, @rolfochhansvänner utgiven av Visto förlag. En bilderbok för barn 3-6 år. Rolf och hans vänner ska åka och fiska. Men när de kommer till havet blir inte fisketuren som de tänkt. Istället för fisk får de nämligen skräp på krokarna istället. Dessutom måste de på räddningsuppdrag då svanmamman har fastnat i en påse. Vilken tur att Nils har med sig sax, plåster och bandage. Sedan kunde en del av de saker man hittade i havet återanvändas till nya saker.

Samantha ville höra sagan om "Rolf på räddningsuppdrag". Det var en fin saga fylld med värme och kärlek och vänskap. Den andades också humor, medan ett allvarligt problem diskuterades bland bokens karaktärer. Den var också väldigt tankeväckande. Jag och Samantha hade en fin diskussion om vikten av att inte slänga skräp i naturen. Det hade hon full koll på! Också att man kanske inte behöver kasta allt utan det går att hitta nya användningsområden. Den innehåller väldigt fina bilder också med vackra klara färger. Tack för rec ex. Boken får ❤❤❤❤❤/5. 

Vårt favorit ställe ur boken;

Alla är redo. Allt är packat och klart.

-Har du hjälmen på dig? frågar Rolf.

-Såklart! svarar Nils.

-Har du spänt fast dig?

-Såklart!

-Har du fika med dig?

-Såklart!

-Har du pulkan med dig?

-Såkla...öh...va? undrar Nils förvirrat.

-Nä, jag skojja bara, fnissar Rolf.

Nu åker vi!


Vääänta!

Någon ropar och ett väldans plingade hörs.

Från baksidan;

Rolf och Nils skall åka och fiska. De får allt annat än fisk på kroken. Dessutom får de rycka ut och hjälpa svanmamman som fastnat i en plastpåse som någon slängt i havet.


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram!

Nina och Samantha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi rymmer till draken

"Vi rymmer till draken" av Susanna Martelin illustrerad av Amanda Chanfreau utgiven av Bonnier Carlsen förlag . För barn 6-9 år...