fredag 27 januari 2023

Sakura

Novellen "Sakura" av Madeleine Lundvall, utgiven av Everlasting publishing. Här befinner vi oss i Edoperioden, Japan. Vi får följa Yuriko som oroar sig för att bli bortgift. Många giftermål är arrangerade i Japan, men Yuriko vill gifta sig av kärlek. En tidig morgon när körsbärsträden blommar träffar hon samurajen Toshiro. Men han är inte en vanlig man. Efter att ha levt i hundratals år är det nu dags att gifta sig och bilda familj. Han blir nyfiken på Yuriko. Kan hon vara den han söker? Han visar henne sin värld och vem han är. Ska hon godta honom och kommer hon att vänta på honom tills nästa gång körsbärsblommorna ånyo slår ut i blom? 

Jag har som ambassadör för Everlasting publishing förlag fått äran att förhandsläsa "Sakura" som kommer ges ut den 14 februari. Novellen kommer att ges ut som e-bok, ljudbok och pocket. Genre; Paranomal romance. Denna ljuvliga kärlekshistoria passar bra på alla hjärtans dag. Den har det lilla extra. Den fångar mig från första meningen. Den innehåller såväl spännande karaktärer som handling. Författaren beskriver även miljön med ett så vackert skriftspråk. Man kan känna dofterna av körsbärsblommor och se de vackra omgivningarna framför sig. Den enda nackdelen är att den tog slut alldeles för fort och jag läser mer än gärna en fortsättning. Jag vill helt klart veta mer om hur det går för Yuriko och Toshiro. Jag vill också läsa mer av författaren. Novellen får ❤❤❤❤❤/5.

Favoritstycke;

Toshiro simmade bort från den unga kvinnan som stod vid Guldpaviljongens strand. Han ville inte komma för nära så att hon fick syn på honom. Samtidigt kunde han inte slita blicken från henne. Hon var hänförande. Han la sig på dammens grumliga botten och fortsatte att betrakta kvinnan som var klädd i en kimono sydd i lite slitna tyger. Runt midjan satt en obi och hennes långa svarta hår var samlat i en enkel frisyr som hölls på plats av två kammar.

Var hon kanske den han sökte? Toshiro sträckte på sin enorma, ormlika kropp och lät klorna gräva ner sig i dyn. Med ett lätt tryck med fötterna tog han fart och simmade ut en bit i vattnet och rundade buddhisttemplet innan kroppen började skifta från drake till människa.

Toshiro var nyfiken och ville komma närmare kvinnan. Han måste ta reda på vem hon var och vad som lockade honom. Med några sista simtag tog han sig till den hemliga ingången under vattnet. Den öppningen gick till ett rum i templet där buddhisterna lämnat både kläder och en rustning åt honom.

Munkarna var de enda som hade kännedom om hans återkommande besök i Kyoto.

Snabbt klädde han sig och drog ihop sitt tjocka, blåsvarta hår i en hästsvans. Han stack katanan i dess skida och hängde den i bältet. Inte för att den egentligen behövdes. Hans krafter var långt farligare än ett vapen, men svärdet var det som kännetecknade en samuraj – och det var hans mänskliga täckmantel.

Från baksidan;

Yuriko vill inte hindras av att hennes familj befinner sig långt ner i den japanska hierarkin, utan önskar skapa sig en egen framtid. Men alla drömmar krossas när föräldrarna beslutar sig för att hitta henne en make.

När Yuriko ger sig ut i Kyotos parker för att delta i det årliga firandet av hanami råkar hon på en stilig samuraj. Genast inser hon att det är något speciellt med honom. Något som hon inte ens kunde förklara inför sig själv. Hela hans person utstrålar fara och kraft. Vad det var för en hemlighet han bar på ville han tydligen inte avslöja, men det var uppenbart att han gärna lät henne ana att den fanns där.


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi rymmer till draken

"Vi rymmer till draken" av Susanna Martelin illustrerad av Amanda Chanfreau utgiven av Bonnier Carlsen förlag . För barn 6-9 år...