tisdag 31 januari 2023

Tisdagstrion-Vapen

 


Bokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om tre titlar eller handling som handlar om vapen.

Jag har därför valt ut "Pilkastaren" av Gunnar Svebring, "En pil i mitt hjärta" av Anna Fridh samt "Sprickan i fasaden" av Hanna Wessl'en.

"Pilkastaren"

Från baksidan;

Lund. Oktober 1998

Att göra sin plikt 

Att ge röst åt de döda

Hämden är en dikt

Efter ännu en kväll på Pilen vaknar filosofiläraren Benjamin bakfull och ångestriden ur en vattenfylld mardröm. Dikten han funnit i Domkyrkans bönbok hemsöker honom. Någon har formulerat sig. Men varför?

Regnet faller tungt i den lilla staden som tar sig själv på så stort allvar. Klunk för klunk sväljer mörkret undan det livgivande ljuset. Löven i Lundagård kämpar förtvivlat mot det oundvikliga. Allt har lett ända hit, trådar från det förflutna flätas samman i nuet...som alltid.

En småbarnsmamma möter en hastig död. Och det är bara början.

"En pil i mitt hjärta"


Från baksidan;

Året är 1910 när föräldralösa Klara Holmlund lämnar hemstaden Stockholm för att söka arbete på en avlägsen herrgård i Norrland. På herrgården bor Vera och Edvard Jensen med sexåriga dottern Emelie, samt fru Jensens gamla mor. Femtonåriga Klara får arbete som barnpiga åt Emelie som lever ett sorglöst liv på herrgården.

Snart inser Klara att livet på herrgården inte är vad det verkar vara. Medan hon lockas av en kärlek så förbjuden att den knappt får nämnas i ord, slits hon också med viljan att vara till lags och den egna kampen för självständighet. 

"Sprickan i fasaden"

Från baksidan;

Mörka vindar sveper över Nepal 2002 där ett inbördeskrig sliter sönder landet. Tidigare kampsportsmästaren Emelie Ekberg befinner sig sen länge i Katmandu. Hon arbetar för en anonym hjälporganisation med kontroversiella metoder.

När ett uppdrag att stoppa en illegal vapenleverans går snett blir Emelie oskyldigt misstänkt för mord. Spåren pekar mot hennes hemland Sverige. Fast besluten att hitta mördaren flyr hon tillbaka dit.

I Stockholm träffar hon journalisten Markus, som undersöker ett av landets största investmensföretag. Vilka kopplingar har företaget till vapensmugglingen? Finns den riktiga mördaren i Sverige? Sökandet leder dem in i en härva med hänsynslösa krafter beredda att hå mycket långt för att skydda sina hemligheter. 

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

6 kommentarer:

 1. Jag har inte läst dina böcker, känns nya.

  SvaraRadera
 2. Intressant, det var tre böcker jag inte alls hört talas om!

  SvaraRadera
 3. Kul om du bara haft med pilar i titeln! Okända böcker för mig.

  SvaraRadera
 4. Har inte hört talas om dina böcker förut. Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 5. Inte heller jag har hört talas om dessa böcker. Kul med nya titlar.

  SvaraRadera

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...