fredag 27 oktober 2023

För evigt

"För evigt" av Jessica Eriksson och Stefan Holm utgiven av Everlasting publishing. Årets är 1792. Vi får följa den gifta kvinnan Eleonora, men hennes man, Jacques, älskar henne inte. Hon känner sig ensam och längtar efter kärleken. Umgänget med maken är obefintligt. Några barn ser det inte ut att bli.

En festkväll för några år sedan delade hon en underbar kyss med en främling. Hon fantiserar om honom ibland. Ikväll ska det bli fest igen. Denna kväll dyker det upp en mystisk greve. De delar en kärleksnatt tillsammans, under hans vistelse hos dem.

Eleonora får ett erbjudande av honom, om att följa med honom hem till sitt land. Hur ska Eleonora nu göra? Ska hon lämna sitt kärlekslösa äktenskap, och få det liv hon alltid drömt om? Eller ska hon stanna hos Jacques?

Berättelsen fångar mig från första stund. Berättelsen känns både spännande och lite obehaglig på samma gång. Jessica och Stefan lyckas förmedla den lite kusliga stämningen på ett bra sätt. Jag gillar verkligen denna typen av historisk romance. 

Man kan känna smärtan, åtrån, och längtan hos de båda huvudpersonerna. Eleonoras historia berör, och man känner hennes smärta. Denna lite rysliga historia passar väldigt bra nu i Halloween tider, så missa inte att beställa den hos förlaget.

Jag läser gärna mer av författarna. Kanske en fortsättning på denna novell? Novellen släpptes den 25 oktober. Denna romantiska rysare får ❤❤❤❤❤/5. 

Mitt favorit ställe ur boken;

”Madame.” 

Eleonora hörde en avlägsen röst och försökte öppna ögonen. 

”Madame”, upprepade rösten och oron i den fick henne att fladdrande slå upp ögonlocken.

Greve Vasilache. En skälvning gick genom hennes kropp när hon tittade upp och in i hans mörka ögon bakom masken. Så nära han var. På avstånd hörde hon Jacques, som uppmanade orkestern att spela igen och gästerna att återuppta dansen. Det kändes som om de var delar av en annan verklighet, något som var bortom och inte angick henne. Hela hennes sinne var uppfyllt av mannen intill. Hon brann av längtan att sträcka ut sin hand och röra vid hans frackklädda bröst, känna hans andetag och hjärtslag mot sin handflata. Som i förtrollning lyfte hon sakta sin hand mot honom. Han fångade den i luften och förde den höviskt till sina läppar.

”Madame, hur mår ni? Kan ni ställa er upp?”

Innan greven hann kyssa hennes hand drog hon hastigt tillbaka den. Hon rodnade vid insikten om att hon varit så nära att röra vid honom på ett sätt som var ytterst olämpligt. 

”Ja”, mumlade hon nästan ohörbart och sänkte blicken för att inte möta hans ögon. Hon missade därmed leendet som roat lekte på hans läppar.

Baksidestext:

Året är 1792. Eleonora lever i ett kärlekslöst äktenskap med den rike adelsmannen Jacques. 

Maken verkar mer intresserad av att visa upp än att älska henne. I hemlighet fantiserar hon om den främmande mannen som i lönndom kysste henne under den stora vintermaskeraden två år tidigare, en man hon inte sett sedan dess.

När det åter ställs till med fest dyker en annan mystisk främling upp, greve Vasilache. Med sina mörka ögon och världsvana sätt förtrollar han Eleonora. Men vem är mannen, vad gör han egentligen där och har han bara goda avsikter? Samtidigt händer mystiska saker på det stora godset. Eleonora ställs till sist inför valet mellan det invanda tråkiga livet med Jacques och något betydligt mer spännande. Ska hon våga ta steget och förändra sitt liv för evigt?


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...