fredag 25 augusti 2023

Sista ordet

"Sista ordet" av Edvard Fenvik, utgiven av Lind&Co förlag. Denna bokserie handlar om Oscar Bodfors och Sasha Blagojevic vid Stockholmspolisen. Man har hittat en mördad man på en ö i skärgården, och när Oscars bror blir en av de anklagade, kopplas han genast bort från fallet. Istället får han hand om ett annat mord, på en kvinna. Hon hittas halvt uppbrunnen i skogen, av en promenerande hundägare, och han ser även hur en man flyr från platsen i en bil. Bilen visar sig ha setts i samband med båda två morden, och de försöker nu hitta ägaren till den. Kan det vara samma mördare i de båda fallen, eller har de inte med varandra att göra alls? Nu måste man snabbt lösa mordpusslet, samt fria Oscars bror från mordanklagelserna. Kommer Oscars bror bli friad från mordmisstanke, eller är han egentligen en mördare? Dessutom har Oscar bekymmer hemma då hans gravida fru, Karin, har fått flera missfall. Hur ska det gå denna gången?

Detta är den andra delen i serien, men jag har tyvärr inte läst den första. Denna boken inleder väldigt spännande, vilket gör att man fastnar direkt för intrigen. Kapitlen är korta, men många, och det är ett bra driv i historien. Polisromanen är både spännande och välskriven, vilket gör att man har svårt att lägga boken ifrån sig. I denna spännande polisroman får vi följa såväl polisen Oscar, och hans familj, som kolegan Sasha, som är nyförälskad. Vi får också en bra bakgrundsbild av vad som hände fram till de båda morden, och vad som gjorde att de två personerna blev mördade. Jag gillar att vi får följa med både i polisernas vardag, vilket involverar Oscar och Karins kamp om att få ett syskon, samt det spännande arbetet som polis. Huvudpersonernas tankar och känslor, gör berättelsen levande och trovärdig. Jag läser gärna mer av serien och av författaren och rekomenderar den varmt. Jag tyckte även att detta bokomslag är väldigt snyggt. Boken ❤❤❤❤❤/5.

Mitt favoritställe ur boken;

22

Oscar drog efter andan och lät den tunga kälken fortsätta på egen hand med de overallklädda barnen. Den röda träkälken var fäst med en stång i marken och barnen fick inte nog av att åka runt, runt. Men Oscars ork var slut och det kändes som att de två grillkorvar han just ätit var på väg upp. Han satte sig på bänken och la försiktigt armen om Karin. Den svaga februarisolen närmade sig en mörkgrå molnbank. Två mammor tog över jobbet att få fart på kälken när barnen protesterade. 

"Hur känns det idag?" frågade han.

"Jag kan i alla fall inte delta i något sådant", sa Karin och nickade mot mammorna som nu sprang så att det sprutade snö och grus från deras kängor. 

"Men du kräktes inte i morse?" 

"Det berodde nog mer på att jag lyckades sova så länge, däremot hade jag blodblandade flytningar. Vet inte om jag orkar ett missfall till."

"Jag förstår det, men om det blir ett till blir det i alla fall en ordentlig utredning om vad som är fel."

Karin skakade av sig Oscars arm och reste sig.

"Det är inte du som behöver ha så ont att det känns som en kniv i magen, och inte heller ligga uppfläckt i en gynstol när de gör ett inre ultraljud."

Karin avbröts av Ester som kom springande med tårarna rinnande längs kinderna. Oscar tittade bort mot kälken där en av mammorna som skjutit på ropade att Ester hade trillat av i farten. Karin stönade till när Ester for upp i hennes famn. Oscar gick fram och tog över dottern. Hon grät och bankade honom i ryggen och ville till Karin. 

"Kom så går vi och tittar om hästarna har fått någonting att äta", sa Oscar och gick mot den röda ladan. 

Baksidestext;

EN MAN HITTAS MÖRDAD i Stockholms skärgård och spåren pekar mot de två affärsmän han tidigare drivit företag med- varav en är kriminalinspektör Oscar Bodfors bror. Familjebandet innebär att Oscar måste hållas utanför utredningen, vilket blir en påfrestning mellan honom och kollegan Sasha Blagojevic. 

Samtidigt pressas Oscar privat av sin pappas krav på att han ska hjälpa sin storebror-pappans favoritson. Dessutom är det tufft på hemmaplan. Oscar och hans fru längtar efter ett syskon till sin dotter, men Karin har fått flera missfall och oron är stor över hur det ska gå den här gången. 

Snart inkommer ytterligare ett fall till gruppen. En hundägare ute på promenad ser en eld flamma upp i skogen och en man fly från platsen i en bil. Bland förkolnade grenar ligger en kraftigt bränd och det blir Oscar som inleder jakten på den ansvariga för det som verkar vara en ren avrättning. 


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...