tisdag 8 augusti 2023

Varma vindar & ljuva kyssar

"Varma vindar & ljuva kyssar" av C N Persson utgiven av Seraf förlag. Detta är den andra och fristående delen i den romantiska feelgoodserien-Campingsviten. Nicoles mamma har tjatat i flera veckor på att Nicole ska komma och hälsa på föräldrarna i husbilen. De har ställt upp sin husbil på Bergströms camping, i närheten där Nicole bor. Nicole träffar sin förälskelse från högstadiet, Oskar, i campingens lilla butik, under besöket. Oskar och hans syster har nyligen tagit över campingen från föräldrarna. Oskar har tänkt jobba dygnet runt för att få campingen att blomstra. Nicole upptäcker att hon fortfarande har känslor för Oskar, som tydligen legat i dvala. Nicole får Oskar att inse att han borde njuta lite mer av sommaren, och inte bara arbeta. Ju mer Nicole och Oskar träffas, ju mer känner Oskar att han har kommit över sitt förhållande med exet. Kan möjligen Oskar och Nicole ha en framtid tillsammans?

Detta är den andra delen i serien. Jag har inte läst den första delen tyvärr. Vill man läsa något som bara är mysigt och lättsmält, är denna feelgoodroman perfekt. Boken är lätt att komma in i, och är precis så härlig och romantisk, som det fina bokomslaget antyder. Boken innehåller så väl en mysig och härligt somrig miljö, så väl som två helt underbara huvudkaraktärer, och en helt oemotståndligt gullig liten hund. Den innehåller också en viss svärta. Den tar upp ensamhet, mobbing och otrohet. Författaren lyckas göra karaktärerna levande, och deras tankar och känslor känns äkta och relevanta. Det är härligt att få följa deras spirande förälskelse genom sidorna. Nu när sommaren har regnat bort, är boken en perfekt läsning, för att minnas hur sommaren egentligen borde vara. Denna feelgood pärla är väl läsvärd, och får av mig ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Kapitel 7

Dagen med Cupcake visade sig vara betydligt roligare än vad Oskar räknat med. Hunden är inte bara väluppfostrad, utan har även lyckats charma alla damerna. Till och med som kommit in för att beklaga sig över någon av hans nymodigheter. Det räckte att Cupcake tittade fram, så smälte deras hjärtan.

Det plingar i dörrklockan och Oskar klistrar på sitt vanliga serviceinriktade leende, innan han reser sig från stolen. Stamgästen Siv är tillbaka, trots att hon varit där bara en halvtimme tidigare för att köpa kaffe och ett par paket kakor.

"Var har du den lilla sötnosen?" frågar damen utan att ens se åt Oskars håll, blicken irrar runt istället längs med golvet bakom disken. 

"Åh, hon ligger på kontoret. Det har varit mycket för henne idag, tror jag, för hon sover som en stock."

"Kära hjärtanes, det kan jag förstå. Kommer hon att vara med dig här i flera dagar? I morgon kanske?" Siv försöker se in på kontoret, men kan inte få syn på hunden därifrån. 

"Nej, hennes matte kommer faktiskt för att hämta henne när som helst." Oskar kikar i riktning mot platsen där hunden sover och blir förvånad över att tanken på att Cupcake snart ska hämtas får honom att redan sakna henne. "Det var bara en tillfällig visit det här."

Baksidestext;

Nicoles mamma har i veckor tjatat om att hon ska komma och hälsa på dem i husbilen. Motvilligt låter hon sig övertalas, men allt förändras när hon möter Oskar bakom disken i campingens lilla butik. Killen hon var hemligt kär i under hela högstadiet, men var för blyg för att prata med. Kanske är det här ett tecken på att hon ska våga ta chansen, nu när den ges. 

Oskar har tillsammans med sin syster precis tagit över Bergströms camping från sina föräldrar. Han vill göra allt för att campingen ska blomstra och visa att föräldrarna fattat rätt beslut, om det så kräver att jobba dygnet runt. Men när den gamla klasskamraten Nicole en dag kommer in i butiken förändras hans fokus. Hon får honom att inse att han borde njuta av sommaren, snarare än att arbeta bort den. 


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bidrottningen

"Bidrottningen" av Veronica Linarfve utgiven av HarperCollins förlag . Gabriella är en fullt fungerande fru, som arbetar som pro...