söndag 13 augusti 2023

När kaoset flyttar in

"När kaoset flyttar in" av Anna Alemo utgiven av Historiska media förlag. Frida och Mårten planerar bröllop och allt är toppen. Men när parets bådas mammor, plötsligt bestämmer sig för att flytta in, och hjälpa dem med bröllopsplanerna, blir allt lite mer komplicerat. Det blir Frida och Mårtens uppgift att medla mellan de båda mammorna, och försöka få dem att förstå att det är Frida och Mårten som bestämmer hur bröllopet ska vara i slutändan. Samtidigt försöker paret bli gravida, men månaderna går och Frida börjar bli orolig att hon inte ens kan bli gravid. Det är dessutom svårt att hålla romantiken vid liv när deras två mammor stör friden. Plötsligt verkar alla runt henne bli gravida, alla utom Frida förståss. Sommaren går och Frida känner sig trött och sliten. Kommer det bli det bröllop som Frida och Mårten önskar sig? Och kommer Frida att få det efterlängtade pluset på stickan? 

Jag har läst del två av bokserien förut, och detta är tredje och sista delen. Första delen i serien har jag tyvärr inte haft möjligheten att läsa. Liksom förra boken, innehåller även denna delen många förvecklingar och missförstånd. Jag skrattade mig igenom hela boken. Trots att boken innehåller en viss del svärta, är den återgiven med en stor portion humor. Vi får följa Frida och Mårten och deras familjer och vänner på ett varmt och kärleksfullt sätt. Det blir verkligen kaos precis som titeln lovade. Boken är full av härliga och speciella karaktärer, som man inte kan annat än att älska. Mina favoriter är helt klart Fridas mamma, lilla hunden Max och Lille Lennart. Om ni inte har läst böckerna om Frida och Mårten kan jag varm rekommendera dem. Jag hade dock gärna läst mer om Frida och Mårten och deras familjer. Så underbara! Jag tycker det är synd att detta är den sista boken i serien. Boken innehåller helt klart allt, som gör en feelgood perfekt. Jag läser gärna mer av författaren! Boken får ❤❤❤❤❤/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Kapitel 15

"Nej, Max!" sa Frida så bestämt hon kunde. Max skuttade ner från soffan och for förbi henne ut i hallen. 

"Jäkla hund!" Hon snurrade runt. Och var höll mammorna hus när hon för en gångs skull behövde dem? Mårten var så klart inte hemma han heller. Men det var nog lika bra. 

"Max! Max!" Hon sprang ut i köket och öppnade kylskåpsdörren. Det borde få honom att komma springande. Mat var viktigt för den lilla pälsbollen. 

"Vaff!" Max kom in i köket.

"Duktig vovve!" Hon rev av en bit skinka och höll upp den. "Var har du gjort av den?" 

Max snurrade ett varv, satte sig ner och lyfte höger tass. 

"Du är jätteduktig." Fridas hjärta smälte. "Här får du." 

Hon gav honom skinkbiten och skyndade ut i hallen. Var hade han lagt den? Snabbt tog hon sig till sovrummet dit han brukade ta saker han snott. Just som hon klev över tröskeln for en ljus skepnad förbi henne. 

"Max!" ropade hon. "Stanna!" 

Hunden kröp in under sängen och Frida slängde sig ner på knä. 

"Max, släpp Lille Lennart! Du får inte ha den!" 

Max hade ett fast grepp om den lila dildon, som inte alls var så liten som hennes mamma ville påskinna, och han tycktes inte ha några som helst planer på att göra som Frida ville. Hunden fintade vänster och sedan höger och sprang i ilfart genom rummet.

"Hur orkar du ens bära den?" Frida slog handen för pannan. Om hon ignorerade honom kanske han skulle släppa den? Hon ställde sig upp och gick ut i hallen. Just då ringde det på dörren. 

"Max!" ropade hon, men hunden kom inte. "Tja, det är faktiskt inte mitt bekymmer ifall du leker med Lille Lennart", muttrade hon och öppnade dörren. 

"Hej!" Lisa stod utanför. Hon var klädd i träningstights och midjekort topp.

"Hej!" Frida kastade en blick över axeln, men varken hund eller Lille Lennart syntes till. 

Baksidestext;

Kärleken mellan Frida och Mårten blomstrar. Alla missförstånd är undanröja, renoveringen är klar och planerna inför det stundande bröllopet är i full gång. Livet är helt enkelt perfekt!

Fram till Mårtens mamma kommer hem från Spanien och flyttar in hos paret. Och I nästa stund bestämmer sig även Fridas mamma för att bosätta sig hos dem. Med ens går dagarna åt till att medla mellan mammorna och avstyra deras försök att kapa bröllipsplaneringen. Till råga på allt ger sig Fridas mamma ut på sociala medier och hennes inlägg är allt annat än kyska. 

Som om det inte vore nog når problemen med professorn på jobbet nya höjder. Vart tog Fridas perfekta liv vägen? 


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kramizar Nina

Läs också min recension av "När vardagen knackar på" här

1 kommentar:

Vi rymmer till draken

"Vi rymmer till draken" av Susanna Martelin illustrerad av Amanda Chanfreau utgiven av Bonnier Carlsen förlag . För barn 6-9 år...