fredag 8 april 2022

När vardagen knackar på

"När vardagen knackar på" av Anna Alemo, och utgiven av Historiska media. Jag har läst "Emmas nya liv" av författaren förut. Detta är en fortsättning på "När livet har andra planer". Det ska även komma en tredje del. Frida och Mårten har varit tillsammans ett tag nu och hennes högsta önskan är att han ska fria till henne. Då börjar en ny kollega som heter Kim på Mårtens avdelning, på sjukhuset, och hon verkar ta upp all Mårtens tid. Mårten och Kim börjar också en utbildning i Stockholm, vilket gör att hon och Mårten tillbringar mindre tid med varandra. Ensam får hon hantera hantverkare som renoverar lägenheten och vänninornas kärleks bekymmer. Själv funderar Frida på om den långhåriga blonda kvinnan Kim, är något mer än en vän till Mårten. Kommer hon att bli sviken ännu en gång?

Jag gillar huvudpersonen jätte mycket. Frida är jätte festlig och bjuder på ganska många fniss och skratt medan man läser. Hur kan en enda människa hamna i så många olika, dråpliga situationer? Jag gillar också hennes kompisar, gayparet Gustav och Pablo. Deras härliga smågnabbande är så kul. Den lilla chihuahuan, Max, är också ett fint inslag i berättelsen. Man inser också vikten av att kommunicera i ett förhållande för att undvika missförstånd. När man börjar läsa boken kan man inte sluta. Tankar och känslor känns relevanta och trovärdiga. Detta är en varm, mysig berättelse om kärlek, vänskap och missförstånd, blandad  med en stor portion humor. Jag läser gärna mer om Frida och Mårten. Vad för tokigheter kan Frida hitta på här näst? Denna mysiga och humoristiska feelgood roman får ❤❤❤❤❤/5.

Mitt favoritställe ur boken;

"Dina bilar ska inte smaka godis. De är rena nu och står på tork inne i badrummet."

Elton funderade en stund och satte sig sedan tillrätta igen.

"Fast de ska sova med mig."

"Vi kan hämta dem när ni ska gå och lägga er".

Till Fridas förvåning godtog han svaret och mumsade glatt i sig ännu en chokladbit.

"Stor bit!" Elsa höll upp sina chokladkladdiga händer mot Frida. 

"Stor bit?" 

"Mamma säger att du inte får stoppa in stora bitar i munnen!" Elton satte händerna i sidorna. 

"Dumma." En sträng av chokladfärgad saliv letade sig ut mellan Elsas läppar.

"Sitt stilla, så hämtar jag papper." Frida rusade in i köket, slet tag i torkpappret som stack ut ur den lodräta hållaren på väggen och sprang tillbaka till vardagsrummet. 

"Långt!" Elton tittade imponerat på henne när hon kom tillbaka. 

Frida vände sig om. "Jävlar!"

Torkpappret ringlade som en lång orm bakom henne och måste fortfarande sitta kvar i dispensern i köket.

"Jädrar lång!" så Elsa glatt och Frida slängde sig fram och fångade chokladen som välde ut ur den lilla munnen.

"Spotta ut allt nu."

Elsa gjorde som hon blev tillsagd.

"Nu räcker det med godis." Frida torkade av barnens fingrar så gott det gick. "Vi går och tvättar händerna i badrummet. Och så kan vi borsta tänderna." 

"Ja, loligt!" 

Från baksidan;

》Och så levde de lyckliga i alla sina dagar.《
Frida kan bara sucka. För så blev det ju inte. Visst älskar hon Mårten, men den grå vardagen tynger henne. Istället för rosaskimrande kärleksmöten tar en stundande renovering all tid i anspråk. Dessutom jobbar Mårten mer än någonsin och ska samtidigt gå en kurs- i Stockholm.

Frida lämnas kvar i lägenheten i Lund. Hon tvingas hantera ovälkommna hantverkare, pok'emon jagande föräldrar, en otrevlig professor och vännernas kärleksbekymmer. Allt medan Mårten umgås alldeles för mycket med en kvinna med så långa ben att hälften hade varit nog. Kan Frida lita på honom? Eller ska hon än en gång bli sviken i kärlek?

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kramizar Nina 

Läs recensionen av Emmas nya liv här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Diagnos: omöjlig längtan

"Diagnos: Omöjlig längtan" av Christina Edwinsdotter utgiven av Lundberg Media . I denna boken möter vi Cecilia som jobbar som pol...