torsdag 14 mars 2024

Snedsteget-Off campus del två

"Snedsteget - Off campus del två" av Elle Kennedy utgiven Bookmark förlag. I denna boken får vi följa den framgångsrika hockeyspelare Logan. Han lider av ångest, och är dessutom hemligt förälskad i sin kompis Garrets flickvän, Hannah. För att döva sin ångest, festar han för mycket samtidigt som han ständigt söker tillfälliga förbindelser. En kväll när han ska ut och festa, hamnar han i fel studenthus. Han knackar på den blyga förstaårseleven Graces dörr. Logan vill låna Graces telefon för att ringa en taxi, då han glömt sin egen telefon hemma. Men istället för att åka, stannar han kvar och de ser på film tillsammans. De börjar umgås, men det orsakar en del svartsjuka bland andra elever. Men då Grace vill ge Logan sin "blomma" som hon kallar det, backar Logan, då han fortfarande har känslor för sin kompis flickvän. Samtidigt ger Graces kompis, Ramona, Logan en invit, vilket gör att Grace känner sig sviken och bryter kontakten med dem båda. Ska Logan få tillbaka Graces förtroende? 

Detta är den andra delen i serien som heter Off Campus. Jag har även läst den första delen, som jag gillade väldigt mycket. Jag blev inte besviken när jag läste denna delen, för den är precis lika bra och spännande som den första. Vi får fortsätta att följa de olika killarna i Briarskolans hockeylag, och i denna boken får vi som sagt lära känna Logan. Jag tycker det är intressant att följa de olika killarna i hockeylaget, deras vardags bekymmer och hur de tillbringar tiden mellan träning och skolarbete, samt deras vänskaps relationer, med allt vad det innebär. Författaren beskriver allt på ett realistiskt och målande sätt. Jag gillar de rappa komentarerna mellan de olika karaktärerna, vilket innebär en hel del skratt. Vi får följa de två huvudkaraktärernas tankar och känslor på ett bra sätt. Boken bjuder också på en fin kärleksrelation, mellan två osäkra ungdomar, vilket innebär en hel del missförstånd tillika osäkerhet från dem båda, då bagage i bakgrunden finns. Boken innehåller en hel del heta sexscener, så är det inget du gillar att läsa, kanske boken inte är något för dig. Jag ser i alla fall fram emot att få läsa nästa del i denna ljuvligt romantiska bokserie. Denna vackert förpackade bok får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Kapitel 8

PÅ ONSDAGSMORGONEN KÖR jag till Munsen, och jag är lika entusiastisk som jag brukar vara: alltså inte alls. Det är inte ofta som jag tvingas åka hem under skolterminerna, men ibland har jag inget val. Det brukar för det mesta vara när den deltidsanställde mekanikern i pappas verkstad inte kan täcka upp för Jeff när han ska med pappa på läkarbesök. Idag är det ett sånt här tillfälle, men jag försöker intala mig själv att jag kan fixa ett par timmar med oljebyten och finjusteringar utan att tappa förståndet. 

Dessutom är det bra uppvärmning inför sommaren. Jag har en tendens att glömma hur mycket jag avskyr att arbeta i verkstaden, så när jag kommer första dagen är det som att skickas till fronten i en krigszon. Jag tappar modet och rädslan tar över när jag inser att det här kommer att vara mitt liv de närmaste tre månaderna. Om jag gör ett besök idag kanske jag kan få lite av paniken ur vägen redan nu. 

Jeffs skåpbil är borta när jag parkerar min truck utanför Logan och söners bilverkstad. Namnet är ganska ironiskt, med tanke på att verkstaden hette så redan långt innan mina föräldrar fick barn. Min farfar drev verkstaden innan pappa tog över, och jag antar att han hade hoppats på en massa söner. Han fick dock bara en son, så tekniskt sett borde stället kallas Logan och son

Verkstaden består av en liten tegelbyggnad som bara har rum för två hissar. Men storleken på verkstaden påverkar inte affärerna eftersom de inte direkt går lysande. L&S får in tillräckligt för att täcka utgifterna, pappas räkningar och lånen på vår enplansvilla, som ligger längst in på tomten. När jag växte upp avskydde jag att vårt hus låg så nära verkstaden. Folk brukade komma och knacka på mitt i natten för att deras bil gått sönder i närheten, eller så ringde bärgaren för att säga att de kom med ett fordon. Men sedan pappas olycka har närheten faktiskt blivit till något bra, eftersom det betyder att han kan ta sig hem ifrån till jobbet på mindre än en minut. 

Inte för att han är så mycket i verkstaden längre. Det är Jeff som gör allt arbete medan pappa super sig redlös på soffan i vardagsrummet. 

Jag går fram emot den buckliga metalldörren som är stängd och låst. En linjerade papperslapp sitter upptejpad på den, och jag känner omedelbart igen min brors handstil. 

DU ÄR SEN. 

Baksidestext;

John Logan har allt. Han anses vara skolans nästa hockeylöfte, är populär och kan få vilken tjej han vill. Vad ingen vet är att det bakom den lyckliga fasaden döljer sig ett mörker. Logan bär nämligen på en tryckande ångest och han gör allt för att distrahera sig själv med fester, sprit och tillfälliga hook-ups. Men när han träffar Grace Ivers vänds hans värld upp och ner. 

Den blyga Förstaårseleven Grace har en tendens att bli en nervös pratkvarn bland killar. Speciellt bland snygga killar. Men när hon möter den heta hockeyspelare Logan känner hon något hon aldrig känt förut: en himlastormande förälskelse. Grace kan inte få nog av honom - tills ett öderstiget snedsteg förändrar allt. 


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina

Läs min recension av "Spelet" här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Utan oss

"Utan oss" av Susanne Sundling utgiven av Lava förlag . Johan och Annikas barn har nu lämnat boet, och Annika försöker nu vänja ...