tisdag 12 mars 2024

Kärlek på ön

"Kärlek på ön" av Anna Winther utgiven av Seraf förlag. När Sandra återvänder från sin semester, får hon besked att hennes lägenhet måste renoveras efter en vattenskada. Sanna hyr lägenheten hon bor i av sitt ex Dan. Hon får tillfälligt bo i sin mormors gäststuga, på en ö ute i Stockholms skärgård, medan hon letar efter ett nytt boende. På jobbet har hon bekymmer med sin lynnige chef och byråns krångligaste kund. Markus har precis tagit hand om dödsboet efter sin nyligen avlidna mamma. Vem hans pappa är vet han inte. Markus planerar att bosätta sig uppe i Norrland, nära sin bästa vän och hans familj. Han tar ett sista uppdrag på ön där Sanna tillfälligt bor. På ön kommer han över uppgifter som kan kasta ett ljus över vem hans pappa är. Sanna och Markus träffas och fattar tycke för varandra, men Markus vill inte inleda något förhållande när han ska flytta in om kort. Det finns också frågetecken kring hans ursprung som han inte kan ignorera. Kan det ändå bli dom två trots allt? 

Wow, detta är författarens debutroman, och den är så bra! Vilken mysig läsupplevelse detta blev! Det är en perfekt bok om man vill läsa något lättsmält och fint. Jag gillar de båda huvudkaraktärerna jätte mycket, men också den lilla gulliga hunden Larsson. Hans upptåg gör det lilla extra till berättelsen. Miljön är väldigt fint återgiven och målande, och den fina känslan av gemenskap som finns på ön är magisk, vilket gör att man önskar att man var med där i handlingen. Jag gillar verkligen den speciella relationen mellan Sanna och hennes mormor. Alla borde ha en sådan fin relation. Exet Dan då? Nä, jag vet inte riktigt vad han sysslar med... Varför vägrar han släppa taget om Sanna när han ändå gått vidare? Ja, boken innehåller allt en riktigt bra feelgood ska ha, som spirande förälskelse, missförstånd samt lite svärta. Jag gillar också att man får läsa sms konversationen mellan de båda huvudkaraktärerna. Jag tyckte väldigt mycket om det fina bokomslaget också. Jag ser fram emot att få läsa mer av författaren. Denna ljuvliga feelgood pralin får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Kapitel 21

Med ett djupt andetag lät hon axlarna sjunka ned när hon klev iland på ön. Marianne skulle komma ut till ön tidigast kvällen därpå, så Sandra hade jobbat över då hon hade garanterad arbetsro och därför fått stressa för att hinna med sista färjan ut till ön. Björn hade åkt tillbaka till Gunilla i stan och Sandra behövde därför komma ut för att ta hand om Larsson. Hon hade inte förvarnat sin chef om att hon skulle bli sen till jobbet nästa dag för andra gången den här veckan. Inte heller att ett husdjur skulle göra henne sällskap till kontoret. Det får bli som det blir, tänkte hon. 

Hon var ändå den som bäst kunde hantera Christer trots tårarna på senaste mötet, så något borde hon ändå vara värd för Julia. Om inte, och hon skulle bli avskedad, så...fick det sälla sig till resten av eländet i hennes liv just nu. Hon orkade inte tänka på det mer ikväll. 

Larsson rusade ned från övervåningen och kastade sig i famnen på henne när hon klev in genom dörren, överlycklig att han inte blivit övergiven för alltid. Hon kopplade honom och han knappt få igen dörren bakom sig då han nästan drog omkull henne på väg ut på tomten. Väl utanför grinden tog han backen med mot bryggan i slalom, han for med nosen tätt intill marken kors och tvärs över vägen. Att han aldrig slår i nosen mot något i den farten, tänkte hon. Måste ju finnas någon inbyggd radar eller något som varnade för uppkomma hinder. Han var ett sådant glädjepiller för dem alla, det gick inte att vara deppig i långa stunder med honom i närheten. Hon förstod precis varför hundar användes i terapeutiskt syfte på fängelser till exempel. Ett enkelt sätt att få tjuven att bli snäll och trevlig, tänkte hon. När han blivit av med större delen av sin överskottsenergi vände de tillbaka uppför backen i en betydligt lugnare takt. Det surrade till i fickan och hon plockade fram mobilen. Ett meddelande från Markus. 

Baksidestext;

Sandra lever ensam i sin ex-pojkväns mammas lägenhet mitt i centrala Stockholm. På reklambyrån hunsas hon av sin lynniga chef och byråns krångligaste kund. När en akut vattenläcka tvingar henne att bosätta sig i sin mormors skruttiga gäststuga känns livet hopplöst. Men kanske är några veckor på en ö i skärgården med glesa färjegörbindelser och pålitligt bredband precis vad hon behöver. 

Markus har precis tagit sig igenom alla praktiska bestyr efter sin mammas för tidiga bortgång. Hemligheten om vem hans pappa är följde med modern i graven. Ensam planerar han sitt liv i Norrland nära sin närmsta vän med familj. Men innan flytten tar han ett sista uppdrag som snickare på en ö i skärgården, något som får större mening än han trott. 


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...