söndag 25 juni 2023

Spelet-off campus 1

"Spelet- off campus 1" av Elle Kennedy utgiven av Bookmark förlag. Detta är den första delen i en bestsäljande serie, som nu ges ut på svenska. Hannah går på Briar. Hon är kär i en kille, som inte ens vet att hon finns. Själv vågar hon inte ta kontakt med honom. Då hockeykaptenen Garrett, misslyckas på sitt fiosofiprov ber han Hannah att hjälpa honom att studera till omprovet. Han råkar nämligen se att Hannah får ett A på sitt prov. Han måste höja sitt betyg, annars resulterar det att han inte får fortsätta att spela hockey. Det är hans dröm att bli professionell hockeyspelare. Hannah vill först inte hjälpa honom, men tillslut går hon motvilligt med på att hjälpa honom. Han erbjuder sig att hjälpa henne att få den kille hon är intresserad av, att lägga märke till henne. Det lyckas över förväntan. Det är bara det att Hannah och Garrett delar en fantastisk kyss, och nu är han besluten att bevisa för Hannah, att det enda hon behöver är honom. Han måste visa att han inte är så dålig som hon tror. Ska han lyckas?

Jag tyckte väldigt mycket om den här boken. Denna romantiska bokserie, kretsar runt livet på campus, hockeyspel, studier, fester, vänskap och kärlek, samt huvudpersonernas svåra trauman. I denna första delen i serien får vi lära känna Hannah och Garrett som är de två huvudpersonerna i boken. Hannahs huvudämne är sång och Garrett spelar hockey-två olika personligheter. Vi får dela huvudpersonernas tankar och känslor på ett bra sätt. Båda lider av svåra trauman som påverkar deras vardag. Med tiden öppnar de sig för varandra, och delar med sig av sina erfarenheter, och hjälper till att läka varandras sår. Jag gillar karaktärerna och deras rappa komentarer till varandra. Boken bjuder på många skratt och förvecklingar. Jag gillade temat i den här boken. Det är spännande att följa livet på campus och allt som händer där. Allt är realistiskt beskrivet. Språket flyter lätt och boken är svår att lägga ifrån sig. Jag gillade omslaget till boken väldigt mycket också. Jag skulle gärna läsa fortsättning på serien. Boken får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Kapitel 17

HANNAH 

"FÖRLORADE DU ETT vad?" frågar Allie tvivlande. "Just det." Jag sitter på sängkanten och böjer mig ner för att dra upp dragkedjan på min vänstra stövel och undviker medvetet min rumskamrats blick. 

"Och nu ska du på dejt med honom." 

"M-mm." Jag drar med tummen över stöveln och låtsas gnida bort lite smuts.

"Du ska på dejt med Garrett Graham."

"Mm-Mm."

"Det är något lurt med det här."

Självklart tror hon det. En dejt med Garrett Graham? Jag hade lika gärna kunnat säga att jag ska gifta mig med Chris Hemsworth.

Så nej, jag klandrar inte Allie för att hon ser fullständigt chockad ut. Det här med att jag förlorade ett vad var det bästa jag kunde komma på och det är ju halvhjärtat om något. Nu funderar jag på om jag borde erkänna och berätta för henne om Justin. 

Eller ännu bättre, om jag borde ställa in dejten helt och hållet. Jag har inte träffat Garrett sedan...det stora misstaget...Som jag nu kallar kyssen. Han skickade ett meddelande igår efter omprovet. Fyra ord bara: "lätt som en plätt"

Jag ska inte ljuga, jag blev glad att höra att det hade gått bra. Men inte tillräckligt glad för att prata med honom på riktigt, så jag skickade bara tillbaka ett ord,-"bra"- och det var den enda kontakt vi har haft tills för tjugo minuter sedan, när han skickade ett meddelande för att säga att han var på väg för att hämta mig inför festen. 

Baksidestext;

Hannah Wells har äntligen hittat någon som intresserar henne. Problemet är bara att han inte vet att hon existerar. Även om hon är självsäker på alla andra sätt så är just förförelse en färdighet hon saknar. Den enda lösningen är att ta till svartsjuka som vapen, även om det innebär att hon måste stå ut med att hjälpa en irriterande hockeykapten att höja sina betyg. 

Garrett Graham har alltid drömt om att bli en proffisionell hockeyspelare. Men hans fallande betyg hotar drömmen och han behöver en privatlärare. Vem passar bättre än Hannah? Speciellt när det enda som behövs för att säkra betygen är att höra en annan kille svartsjuk. Men när en oväntad kyss leder till mer inser Garrett snart att han inte bara vill vara en bricka i Hannahs spel. Nu måste han bara visa henne att killen hon behöver är närmare än hon tror. 


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Av stjärnstoft är vi komna

"Av stjärnstoft är vi komna" av Malin V. Olsson utgiven av Vistoförlag . I denna berättelse gör vi en tidsresa framåt i tiden. Nä...