torsdag 13 oktober 2022

Hett i hyllan- Sångfåglar

 

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagon tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan? Fler finns här hos Bokföring enligt Monika.

I dag har jag valt "Sångfåglar" av Christy Lefteri.

Från baksidan;

Den gröna linjen som splittrar Cypern löper längs kvarteret där Petra bor med sin dotter Aliki och hushållerskan Nisha. Petra hyr ut övervåningen till tjuvjägaren Yiannis som drömmer om ett nytt liv tillsammans med Nisha, ett liv där de inte längre behöver dölja sitt förhållande. Om dagarna tar Nisha hand om Aliki; om nätterna är hon mamma till sin egen dotter Kumari, som är kvar på Sri Lanka, via videosamtal. Men en kväll försvinner Nisha spårlöst.

När polisen vägrar utreda fallet förstår Petra att det är upp till henne att återfinna kvinnan som hon så länge sett som sin skugga. Under sökandets gång börjar Petra se kvinnor som Nisha i ett nytt ljus: även de har ett förflutet, även de har genomlidit förluster, även de drömmer om frihet och kärlek. 

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

4 kommentarer:

 1. Det där är ju ändå en hyfsat ny bok, den kom väl förra året. Den syntes väldigt mycket då och jag blev lite nyfiken i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den gjorde mig också nyfiken. Jag har inte läst den ännu dock...

   Radera
 2. Lefteris förra bok, Biodlaren från Aleppo, tyckte jag mycket om

  SvaraRadera
 3. Jag har läst en tidigare bok av henne för många år sedan, men inte den här.

  SvaraRadera

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...